Qualcomm annoncerer Snapdragon 855 processor til 5G-telefoner

Qualcomms nye flagskibsprocessor forventes at være en fast del af de fleste Android-topmodeller til næste år.

Qualcomm annoncerer Snapdragon 855 processor til 5G-telefoner

Qualcomm har annonceret den næste flagskibsprocessor i rækken, Snapdragon 855, under Snapdragon Technology Summit i Hawaii. Under samme konference, for næsten præcis et år siden, annoncerede Qualcomm deres Snapdragon 845, så annonceringen kommer ikke som en overraskelse.

Læs også: Rapport: Apple ikke klar til 5G før 2020

Der er dog ikke tale om blot endnu en opgradering. Snapdragon 855 bliver højst sandsynligt at finde i den første generation af 5G-telefoner. Qualcomm påstår at den nye platform understøtter “multi-gigabit”-downloadhastigheder på 5G-netværk.

Hvis man tager Qualcomms dominans på mobilmarkedet i betragtning, så er der ingen tvivl om, at den nye processor vil blive foretrukket hos de fleste producenter, uanset hvor store eller små fremskridt Qualcomm har gjort. Der er selvfølgelig undtagelser som Samsungs egen Exynos, Huaweis Kirin og Apples A-serie. Det er selvfølgelig også verdens tre største producenter, men resten af markedet udgør tilsammen en så stor anddel, at Qualcomm nok stadig findes i flest telefoner på verdensplan. Derudover bruger Samsung også Snapdragon processorer i deres telefoner, i en stor del af verden, bare ikke i Danmark.

Læs også: HTC giver ikke op: Lancerer topmodel med 5G næste år

Indtil videre har Qualcomm kun sagt, at det nye chipset vil give “op til tre gange mere AI-ydeevne, sammenlignet med den tidligere generation,” og der bliver tilføjet en ny dedikeret “computer vision processor,” som blandt andet bruges til intelligente kameraer. Den skulle angiveligt genkende hvem og hvad man fotograferer. Umiddelbart ikke noget, som vi ikke har set før. Derudover har Qualcomm tidligere bekræftet, at den næste Snapdragon bliver baseret på 7 nm-teknologi, hvor de tidligere versioner, 845 og 835, er baseret på 10 nm-teknologi. De mindre kredsløb betyder forhåbentlig en forbedring af effektiviteten, hvilket kan betyde større ydeevne og længere batterilevetid.