Rapport: Apple vil lancere iPhones to gange om året

Ifølge analytikere fra JP Morgen skifter Apple strategi for lanceringen af nye iPhones. Fremover vil der blive afholdt to iPhone-events årligt.

Rapport: Apple vil lancere iPhones to gange om året

Siden 2007, hvor den første iPhone blev lanceret, har Apple holdt sig til årlige lanceringer, hvor mange på lanceringsdagen har siddet i kø i timevis. Angiveligt begynder den kø at blive kortere og Apples smartphone-konkurrenter har længe arbejdet ud fra en anden lanceringsstrategi, som en ny rapport fra JP Morgan afslører, at Apple muligvis også vil gøre brug af fremover.

Samsung og Huawei, der ligger på første- og andenpladsen over verdens største mobilproducenter, har længe lanceret to flagskibsmobiler om året: Samsung med deres Galaxy S-serie og Galaxy Note-serie og Huawei med Mate-serien og P-serien. I et forsøg på bedre, at kunne følge med konkurrenterne vil Apple, ifølge JP Morgan, fremover også lancerer to modeller om året.

“Baseret på kontrol af forsyningskæden forventer vi en strategisk ændring i lancerings kadencen, med frigivelsen af ​​to nye iPhone-modeller i første halvdel af 2021, efterfulgt af yderligere to i anden halvdel af 2021,…”

Siger Samik Chatterjee, analytiker fra J.P. Morgan.

Apple iPhone lancering
Til og med i år har Apple lanceret nye iPhone én gang om året. Angiveligt vil de fra 2021 holde to iPhone-events om året. Foto: Wikipedia

Alle iPhones i 2021 får 5G

Analytikerne fra J.P. Morgan forudser at alle iPhones i 2021 vil blive lanceret med 5G-modem og OLED-skærme.

Næste års iPhones kommer i en bred vifte af skærmstørrelser: en 5,4, to 6,1 og 6,7 tommer.

Læs også: Apple forventer at sælge 100 millioner iPhone 12