RED afslører verdens første smartphone med holografisk skærm

Det hundedyre mærke bag professionelle kameraer, RED, afslører sin første smartphone med en helt særlig egenskab: Verdens første holografiske skærm.

RED afslører verdens første smartphone med holografisk skærm

De færreste havde måske troet, at en smartphone en dag skulle blive i stand til at vise tredimensionelt indhold i form af et hologram. Det er dog snart en realitet. Producenten RED, som er kendt for at lave professionelle kameraer og udstyr, som de færreste har råd til, har nemlig afsløret en ny smartphone, der kan netop dette.

Smartphonen går under navnet Hydrogen One og skiller sig ved første øjekast ud med det noget industrielle design, der er kendt fra alle REDs øvrige produkter. Selv om designet i sig selv er en længere beskrivelse værdig, er det slet ikke det, der er hovedattraktionen i Hydrogen One.

Læs også: Samsungs kommende ISOCELL kamera får 3D-effekt

Det er dermed den 5,7” store skærm, som ikke er en hvilken som helst skærm, men derimod en ”professionel hydrogen-holografisk skærm” … javel. Det dækker over, at skærmen er i stand til at omdanne normalt 2D-indhold til et 3D-billede, som bliver projiceret et lille stykke op i luften og ganske simpelt laver et hologram. I et forumindlæg på REDs hjemmeside skriver ejeren Jim Jannard, at “der ikke er nogen god måde at beskrive det på, indtil du ser det”.

Det hele kan lyde noget futuristisk – for det er det også. Sidste år vurderede smartphoneproducenten ZTE blandt andet, “at der stadig vil gå mindst et par år eller mere, før vi ser holografiske smartphones”.

Det samme gælder for RED Hydrogen One, som slet ikke klar i handlen endnu og først bliver det en gang i 1. kvartal 2018. Der kan altså gå helt op mod otte måneder, før telefonen bliver en realitet. Derfor er det også ganske få specifikationer og detaljer, som RED på nuværende tidspunkt har offentliggjort om telefonen.

Nogle af de detaljer, der er ude, er om skærmens funktionalitet. Ud over at kunne omdanne 2D-indhold til 3D-indhold ligesom ’traditionelle’ 3D-skærme, der for år tilbage var in, kan den også lave hologrammer – det som producenten selv kalder for ’RED Hydrogen 4-View’ (H4V), som er dets eget filformat til formålet. Derudover er skærmen i stand til at vise ’stereo 3D-indhold’. Hvad det helt eksakt er, er lidt uklart på nuværende tidspunkt.

Læs også: Gopros nye Fusion-kamera optager hele omverdenen i 5.2K

Sidst, men ikke mindst, kan telefonen vise AR (Augmented Reality) og MR (Mixed Reality), så der er med andre ord rig mulighed for at levere specielle oplevelser særligt ved spil og afspilning af videoer. RED beskriver selv skærmen som værende det, som 5.1 surround sound er ved lytning af musik. De mange forskellige funktioner i skærmen virker både med telefonen på højkant og i liggende tilstand.

En anden lidt bemærkelsesværdig ting ved RED Hydrogen One er, at den har en række stikben på fronten under skærmen lidt ligesom dem, som Motorolas Moto Z-smartphones har på bagsiden. Dette gør det muligt at montere moduler på telefonen, og tanken er ifølge REDs ejer, at REDs øvrige kameramoduler kan monteres på telefonen og dermed levere uovertrufne billeder.

Bliver ikke billig – ligesom andre RED-produkter

Ligesom REDs andre produkter er Hydrogen One-smartphonen, som desuden kører Android, ikke billig – overhovedet ikke. Den billigste model har nemlig et prisskilt på intet mindre end $1195 – direkte omsat til 7800 kroner. Her får du en ramme udført i aluminium. Du kan dog også vælge en udgave i titanium, men så stiger prisen til $1595 eller hele 10.400 kroner.

Efter annonceringen blev der straks lavet sjov med, at der formentlig kun ville være telefonens skelet inkluderet i prisen, og at alle øvrige komponenter derfor skal tilkøbes som REDs andre produkter. I et forumindlægget skriver ejeren dog, at det ikke bliver tilfældet. I prisen vil inkludere intern lagerplads, en microSD-port, jack-port og både et front- og bagkamera – hvis nogen skulle være i tvivl.

Telefonen kan desuden allerede nu forudbestilles på REDs hjemmeside. Du ved dog ikke 100 %, hvad du kommer til at forudbestille, for hverken design eller specifikationer er besluttet endegyldigt.