Rygte: Huawei Mate 30 Pro får stor notch og buet skærm

Huaweis næste flagskib, Mate 30 Pro, holder fast ved den store notch og buede skærm fra forgængeren.

Rygte: Huawei Mate 30 Pro får stor notch og buet skærm

Huaweis P30 Pro, der blev lanceret april, ser ud til at have været lidt af et hit for den kinesiske producent. Dog venter der snart store lanceringer fra Apple og Samsung, så Huawei har bestemt ingen tid til at hvile på laurbærrene. Til at konkurrere mod Apples iPhone 11 og Samsungs Galaxy Note10 gør Huawei klar til lancering af Mate 30 Pro.

Der er blevet spekuleret meget i telefonens bagside-design, men efterfølgeren til Mate 20 Pro har endnu ikke vist dens front frem, før nu. Hvor de fleste nye smartphones eksperimenterer med forskellige måder til, at få mindst muligt skærmnotch, så holder Mate 30 Pro angiveligt fast i en stor notch. Faktisk skulle notchen blive præcis som på Mate 20 Pro, hvilket skulle være for at få den velfungerende sikrere Face ID-lignende 3D dybdemålende ansigtsoplåsning med endnu en gang.

Huawei Mate 30 Pro
Mate 20 Pro var den første Huawei med 3D dybdemålende Face ID. Samme teknologi skulle komme i efterfølgeren, Mate 30 Pro. Foto: Huawei

Buet skærm til Mate 30 Pro

Den buede skærm er åbenbart kommet for at blive, om man er til det eller ej. Næste high-end model i Mate-serien ser ud til at få buet OLED-skærm, ligesom på P30 Pro og Mate 20 Pro. Designet skulle der til gengæld blive ændret lidt på, hvor Mate 30 Pro skulle blive mere firkantet i designet og introducerer nyt design på bagkameraet. Derudover skulle skærmen denne gang få en 90Hz opdateringshastighed.

Hardwaremæssigt får Mate 30 Pro det nyeste nye fra Huawei: Kirin 990-chipsættet, som vi desværre ikke kender meget til endnu. Derudover minimum 8GB RAM og 128GB lagerplads. Eftersom Huawei er godt i gang med Android 10 Q til deres nuværende modeller, så kan vi godt forvente, at Mate 30 Pro kommer med den nye Android-udgave præinstalleret – og deres EMUI 10 ovenpå.

Huawei Mate 30 Pro
Lækket billede af frontpanelet på Mate 30 Pro. Foto: Slashleaks
Huawei Mate 30 Pro
Lækket billede af hvad der skulle være Mate 30 Pro. Foto: Slashleaks
Huawei Mate 30 Pro
Lækket billede af hvad der skulle være Mate 30 Pro. Foto: Slashleaks

Mate 30 Pro kommer til oktober

Det forventes at Huaweis Mate 30 Pro-flagskib kommer til oktober, sammen med en standard Mate 30 og en Mate 30 RS Porsche.

Læs også: Huawei Mate 30 Pro får skærm med 90Hz