Rygte: Huawei P20 kommer med hele tre bagkameraer

Nye skitser viser, at Huawei lancerer tre nye topmodeller: P20, P20 Plus og P20 Pro. De får angiveligt alle tre kameraer på bagsiden.

Rygte: Huawei P20 kommer med hele tre bagkameraer

Der er spændende nyt på vej fra kinesiske Huawei. I hvert fald hvis man skal tro det sæt af skitser, som florerer på det kinesiske sociale medie Weibo.

Her ses tre billeder, der viser tre grove skitser af kommende Huawei-topmodeller i P-serien – altså efterfølgerne til den nuværende P10 og P10 Plus. De tre nye modeller har navnene P20, P20 Plus og P20 Plus, og netop navnet P20 har været rygtet som det kommende modelnavn i stedet for P11.

Læs også: Disse smartphones lancerer Huawei i 2018

Det mest interessante er dog ikke de nye navne, men derimod det, som de nye designs vist på skitserne. På alle tre modeller er der nemlig ikke kun et eller to, men hele tre bagkameraer. Vi er altså kun lige blevet vant til dualkameraer, før tre sensorer snart kommer på markedet, hvis skitserne altså viser den ægte vare.

Huawei P20 skitse
Sådan kommer den almindelige Huawei P20 angiveligt til at se ud. Foto: Weibo.com

På billederne ses også, at topmodellerne får også de såkaldte ’FullView’-skærme, som er de ekstra aflange skærme i et 18:9-format, og som dækker endnu mere af fronten. På P20 og P20 Plus ses det, at der trods de store skærme er blevet plads til en fingeraftrykslæser nederst på fronten.

Huawei P20 skitse
Sådan kommer Huawei P20 Plus angiveligt til at se ud. Foto: Weibo.com

Huawei P20 Pro får derimod et noget anderledes design. Her ses først og fremmest, at der er lavet en udskæring i toppen af skærmen i stil med iPhone X, så der er plads til fronthøjttaleren og frontkameraet.

I december måned forlød det også, at Huawei vil indføre dette skærmdesign. Dermed kan resten af skærmen nå helt op til telefonens øverste kant. Nederst på fronten er der ikke nogen fingeraftrykslæser som på P20 og P20 Plus. Den har i stedet fået plads på bagsiden under det store kamerahus.

Læs også: Læk: Huawei P11 får iPhone X lignende hak i displayet

Og netop kamerahuset er også værd at kigge nærmere på. De tre P20-modeller har nemlig hver sin opsætning af de tre kamerasensorer. På den almindelige P20 er der et aflangt kamerahus, formentlig designet i glas, som dækker hele telefonens bredde og kun er hvad der ligner en centimeter højt. Lidt i stil med P10.

Huawei P20 skitse
Sådan kommer Huawei P20 Pro angiveligt til at se ud. Foto: Weibo.com

På Huawei P20 Plus og P20 Pro er kamerasensorerne derimod opstillet på højkant med LED-blitzen nederst. Også disse er omkranset af et stykke glas, som dog kunne se ud til at være to centimeter bredt. På P20 Plus er kamerahuset placeret i venstre side, mens det har fået plads midt på bagsiden på P20 Pro lige ovenover fingeraftrykslæseren.

Som med de fleste andre rygter skal billederne tages med et gran salt, da det endnu er meget løse oplysninger, og det umiddelbart er svært at vurdere ægtheden af billederne. I de kommende uger får vi formentlig en bedre idé om, hvorvidt Huaweis kommende smartphones rent faktisk får ’triple’-kameraer og ovenstående designs eller ej.