Rygte: iPhone 7 får berøringsfølsom home-knap og vandtæthed

Apple skrotter den fysiske home-knap i iPhone 7 og implementerer i stedet en trykfølsom af slagsen. Samtidig bliver den vand- og støvtæt, lyder et rygte.

Rygte: iPhone 7 får berøringsfølsom home-knap og vandtæthed

Selv om der formentligt er omkring 4-5 måneder til lanceringen af den næste iPhone 7, går der næsten ikke en dag uden nye rygter om den. Så sent som i går forlød det, at der ikke vil være nogle umiddelbart ”attraktive salgsargumenter” i iPhone 7 – underforstået at der ikke kommer nogle helt vilde nyheder før næste års iPhone.

Nu forlyder det dog ifølge hjemmesiden I4U News, at der alligevel sker relativt store nyheder på hardwarefronten. Siden dag 1 har Apple benyttet en stor, rund fysisk home-knap, der giver et godt, solidt klik.

Læs også:  Apple-analytiker: iPhone 7 får ikke mange salgsargumenter

De kinesiske kilder melder om, at Apple netop har gennemført den tredje testperiode af iPhone 7, og der skulle denne fysiske home-knap være droppet til fordel for en berøringsfølsom ”knap”, der er helt plan med resten af fronten. Det lyder unægtelig meget som det rygte, der florerede i juni måned sidste år. Her lød det, at Apple vil gøre home-knappen virtuel ved at integrere den direkte i skærmpanelet.

Om den ligefrem bliver en del af skærmen, eller om der fortsat skal gøres plads nedenunder til et berøringsfølsomt område samme sted som den nuværende home-knap, er for tidligt at sige. Der er i hvert fald ikke tvivl om, at iPhone 7 bliver en utrolig stilren og minimalistisk smartphone, nu hvor jackstikket og antennelinjerne også forventes at forsvinde.

Bliver fuldstændig vand- og støvtæt

Da Apple lancerede iPhone 6s og 6s Plus, viste det sig, at de to telefoner klarede sig overraskende godt under vand, fordi Apple havde tilføjet en tynd forsegling langs hele indersiden. Det var dog ikke Apples hensigt at gøre den vandtæt eller som minimum vandafvisende, og derfor var det hverken noget, som iPhonen havde fået en IP-certificering på eller noget, som blev markedsført.

Situationen bliver dog en anden i år, ser det ud til. Ifølge det nye rygte bliver iPhone 7 nemlig vand- og støvtæth og altså ikke kun afvisende, som mange smartphones er. Det fremgår endnu ikke præcist hvilken IP-certificering iPhone 7 får, men det drejer sig højst sandsynligt om en IP68-certificering. 6-tallet dækker over støvtæthed og 8-tallet dækker over uafbrudt nedsænkning i vand i over en meters dybde.

Læs også:  Ny kurs for Apple: iPhone-salgstallene for 2016 vil dale

En sidste lille ændring, som også er kommet frem, er at bagkameraet ikke længere vil stikke ud fra bagsiden – eller rettere kameraerne, for iPhone 7 Plus ser ud til at få to bagkameraer, og de bliver altså tilsyneladende små nok til også at blive helt plane med bagsiden.