Rygte: OnePlus og Oppo på vej ud af Europa

Rygter og informationer fra personer med kendskab til sagen fortæller, at OnePlus og Oppo trækker sig ud af flere lande i Europa. OnePlus afviser rygterne.

Rygte: OnePlus og Oppo på vej ud af Europa

Et hårdt ramt smartphone-marked samt en patenttvist med Nokia betyder ifølge nye rygter, at OnePlus og Oppo ser sig nødsaget til at trække sig ud af en række lande i Europa.

Rygter samt personer med kendskab til sagen fortæller, at de to BBK Electronics-ejede smartphoneproducer forbereder et exit fra de fleste, hvis ikke alle europæiske markeder.

Se også: Test af nyeste smartphones

Oppo kører angiveligt med for store tab

Det kinesiske onlinemedie 36Kr rapporterer, at Oppo gør sig klar til at trække stikket og forlade både Tyskland og Storbritannien. Artiklen citerer personer med kendskab til sagen, der siger, at selv om der er interesse for smartphones fra Oppo i Europa, er selskabets afkast af investeringen ikke tilfredsstillende højt.

Angiveligt skulle virksomheden grundlæggende køre med et tab. Dette kan give mening i en opstartperiode, men voksende bekymringer om inflation, den russiske invasion af Ukraine og et skrumpende smartphone-marked synes at have fået dem til at skifte mening.

OnePlus i gang med at trække sig ud af Europa

OnePlus skulle angiveligt have samme planer som Oppo. Twitter-brugeren Max Jambor rapporterer, at OnePlus allerede er i gang med forberedelser til at forlade Europa. Ifølge ham starter begge selskaber deres tilbagetog med Tyskland, Storbritannien, Frankrig og Holland.

Det ser ud til, at begge mærker vil blive i Spanien, Schweiz, Italien og et par andre europæiske markeder indtil videre, men det kan ændre sig på sigt.

OnePlus: Vi går ingen steder

Hos OnePlus har man været hurtigt ude med en udmelding omkring disse rygter. OnePlus har udsendt følgende til journalister:

“OnePlus vil ikke forlade Europa og Storbritannien og opretholder stabile aktiviteter på de lokale markeder. OnePlus vil fortsat investere i Europa og levere flere innovative produkter og løsninger til sine brugere”, siger James Paterson, der er Global PR Manager hos OnePlus.

Ifølge OnePlus er det altså ikke andet end rygter, og de har ingen planer om at forlade markeder i Europa. Her på mobilsiden.dk følger vi selvfølgelig sagen tæt.

OnePlus har netop lanceret topmodellen OnePlus 11 5G, der er blevet rost af anmeldere.

Forbud kan også ramme uden for Europa

OnePlus og Oppo måtte stoppe salget af telefoner i Tyskland tilbage i august sidste år, da de ikke havde fornyet en vigtig 4G-licens med Nokia. Aftalen blev ikke fornyet, da Nokia var blevet for griske og ville have en urimelig høj licensbetaling, lød det fra OnePlus og Oppo.

En tysk domstol afgjorde derfor, at OnePlus og Oppo måtte stoppe salget af telefoner i Tyskland og lignende sager kunne ramme i andre europæiske lande som Spanien, Holland og Sverige. Salget af telefoner fra OnePlus og Oppo er stadig underlagt forbud i Tyskland.

Også lande som Australien, Indonesien og selv Kina har været omtalt som lande, der kunne blive ramt af forbud. Danmark har ikke været nævnt.