Rygte: Samsung Galaxy S10-trioen får to nye fingeraftrykslæsere

Næste års tre Galaxy S10-mobiler får ikke nogen fingeraftrykslæser på bagsiden. I stedet tager Samsung fingeraftrykslæser i siden og i skærmen i brug.

Rygte: Samsung Galaxy S10-trioen får to nye fingeraftrykslæsere

Samsung har de seneste to år gjort brug af en fingeraftrykslæser på Galaxy S9, Note 8 og S9, der er placeret på bagsiden enten ved siden af eller under bagkameraet. Det har givet plads til mere skærm på fronten, men Samsung har til gengæld også måttet høre en del for, at placeringen af fingeraftrykslæseren så højt oppe på bagsiden gjorde det svært at nå den.

Læs også: Avis: Samsung Galaxy S10 får tredobbelt bagkamera

Det problem løser Samsung angiveligt i de tre næste Galaxy S10-topmodeller. Det sydkoreanske medie The Bell mener at vide via kilder i industrien, at Samsung dropper placeringen af fingeraftrykslæseren på bagsiden.

Sådan ventes de tre Galaxy S10-varianter at komme til at blive.

Fingeraftrykslæser i skærmen og på siden

I stedet tages der to – for Samsungs vedkommende – helt nye placeringer i brug. Modellen med kodenavnet Beyond 0, som er en billigere udgave med en 5,8” skærm, får nemlig en fingeraftrykslæser i siden – altså med al sandsynlighed på højre side af metalrammen. Placeringen i siden er ikke nær så udbredt som på fronten og bagsiden, men blandt andet den nye Moto Z3 Play har en lignende fingeraftrykslæser, og indtil i år har Sony anvendt denne type fingeraftrykslæser på de fleste af sine mobiler.

Det er dog hverken fingeraftrykslæsere i siden, fronten eller på bagsiden, der er fremtiden, men derimod fingeraftrykslæsere integreret i skærmpanelet. Netop en sådan type fingeraftrykslæser får modellerne med kodenavnene Beyond 1 og Beyond 2, som ifølge mediet er en normal 5,8” Galaxy S10 og en større Galaxy S10 Plus på 6,2”.

Fingeraftrykslæseren skjult i Super AMOLED-skærmen bliver den største nyhed i de to flagskibe, og teknologien er efter sigende ikke helt billig. En traditionel fingeraftrykslæser koster kun Samsung 2 dollars, mens den nye type, der skjules i skærmen, koster 15 dollars. Samsung har allieret sig med Qualcomm til at levere komponenten, mens firmaet O-Film tilpasser det og leverer det videre til Samsungs datterselskab Samsung Display. Her monteres det på bagsiden af OLED-skærmpanelet, og så er det klar til at blive monteret i telefonerne.

Læs også:  Galaxy S10 får måske ultralydsfingeraftrykslæser

Trioen af Galaxy S10-smartphones ventes ifølge den velkendte Samsung-tipster Ice Universe at blive afsløret ved Mobile World Congress 2019. Mobileventen i Barcelona finder sted den 25. til 28. februar næste år, hvilket vil sige, at Galaxy S10 præsenteres omkring to uger tidligere end dette års Galaxy S9-smartphones.

Samsung varmer angiveligt op til præsentationen af Galaxy S10 ved at løfte sløret for den længe ventede foldbare smartphone, Galaxy X, ved CES 2019. Det finder sted fra den 8. til 12. januar næste år.