Rygte: Samsung Galaxy S9 lanceres sammen med ny DeX Pad

Når Samsung afslører Galaxy S9 og S9+, bliver en af nyhederne også det nye tilbehørsprodukt DeX Pad, som er en forbedret DeX Station.

Rygte: Samsung Galaxy S9 lanceres sammen med ny DeX Pad

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Forårets kommende topmodeller, Galaxy S9 og S9+, vil ikke blive akkompagneret af en DeX Station ligesom i år, men derimod en DeX Pad. Det skriver den hollandske side Galaxy Club.

Læs også: Samsung S8 sammen med DeX: Langt fra imponerende [TEST]

Ifølge sidens kilder arbejder Samsung nemlig på en forbedret løsning til at bringe en desktop-PC med sig i lommeformat. Næste år gentænker Samsung sin desktop-løsning med produktet DeX Pad, som telefonen skal ligge på i forhold til på DeX Station, hvor den står på højkant.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Overflødiggør eksternt tastatur og mus

En af ulemperne ved en mobil løsning som Samsung DeX Station er, at du skal have en mus og et tastatur enten liggende sammen med den eksterne skærm eller have tilbehøret med på farten. Det vil dog angiveligt blive overflødigt med Samsung DeX Pad.

Det forlyder nemlig, at det vil være muligt at bruge skærmen i Galaxy S9 og S9+ som en touchpad til at styre musen på den eksterne skærm. Telefonen vil som sagt ligge ned med skærmen opad, og den vil så blive tilsluttet DeX Pad nogenlunde på samme måde, som man kan forestille sig, at en telefon placeres i et USB C-stik i Samsung Gear VR-headsettet.

Det forlyder også, at det vil være muligt at bruge skærmens store overflade som et tastatur. DeX Pad vil desuden blive tilgængelig i farven sort og blive vist frem sammen med Galaxy S9 og S9+, men kommer først i butikkerne senere hen – præcis som med DeX Station.

Læs også: Ny Samsung DeX feature: får fuld Linux-desktop

Twitter-tipsteren evleaks kunne forleden berette om de samme oplysninger som den hollandske side. Han kunne dog også oplyse, at enheden bliver kompatibel med tidligere enheder (Galaxy S8 og S8+), ligesom at skærmen ’kun’ kan bruges som enten mus eller tastatur – ikke begge dele samtidig. Man kan dog formentlig skifte mellem mus og tastatur lynhurtigt.

Samsung ventes at tease for Galaxy S9 og S9+ ved CES-messen, som finder sted i starten af januar måned. Den egentlige afsløring af topmodellerne finder dog først sted en gang i marts måned, lyder det fra rygter.

Samsung Galaxy Note 8 DeX Ubuntu
Her kører Samsung Galaxy Note 8 Ubuntu-styresystemet via DeX Station. Foto: Omgubuntu.co.uk

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Kommer måske med understøttelse af Ubuntu

I første udgave af Samsung DeX er det ‘kun’ muligt at køre en desktop-tilpasset udgave af den Android, som driver telefonen. Ved første øjekast ligner det altså et traditionelt styresystem til computere, men det er sådan set Android-apps, der skaleres til det anderledes skærmforhold.

Det kan dog ændre sig næste år med DeX Pad, da Samsung for nyligt har eksperimenteret med at køre styresystemet Ubuntu direkte fra Galaxy S8 og S8+ via DeX Station. Samsung er dog fortsat i gang med at arbejde på løsningen, og det er derfor ikke til at vide, om den når at blive klar til lanceringen af Galaxy S9 og S9+. Det vil dog være en nærliggende nyhed at introducere et fuldblods PC-styresystem indbygget i Galaxy S9 og S9+.

Seneste nyt om Mobiltelefoner