Rygte: Samsungs kompakte mobil er en Galaxy S9 mini

Et nyt rygte lyder, at den kompakte mobil, som Samsung angiveligt arbejder på, kommer til at blive en Galaxy S9 mini, der får debut næste år.

Rygte: Samsungs kompakte mobil er en Galaxy S9 mini

Samsung er på vej med en kompakt Galaxy S9 mini. Sådan lyder det fra forretningssiden ValueWalk, som også oplyser, at den vil blive lanceret i løbet af næste år. Bliver telefonen en realitet, kunne den meget vel blive afsløret samtidig med de to kommende mobiler, Galaxy S9 og S9+ – altså i løbet af foråret.

Det sydkoreanske medie Business Korea oplyser også, at telefonen bliver præsenteret sammen med Galaxy S9 og S9+ i marts måned. Dertil forlyder det, at den får en skærmstørrelse på kun 4”. Kombinationen af en så lille skærm, og at det ventes at blive en såkaldt Infinity-skærm med reducerede kanter, vil altså gøre den til en utrolig kompakt mobil.

Læs også: Rygte: Samsung arbejder på kompakt mobil med Infinity-skærm

Til sammenligning måler Samsungs mindste nuværende topmodel, Galaxy S8, 148,9 x 68,1 mm. En Galaxy S9 mini med en lille 4” skærm vil formentlig få dimensioner helt ned til 103 x 47 mm – altså cirka 4,6 cm lavere og 2,1 cm smallere end Galaxy S8, som har en 5,8″ stor skærm. Dermed bliver Galaxy S9 mini også markant mindre end Samsung Galaxy S5 mini, som er Samsungs seneste kompakte smartphone. Den har nemlig en 4,5” skærm og er fra en tid, hvor der ikke blev gjort en indsats for at reducere skærmkanterne.

Tidligere på ugen oplyste den ofte velinformerede tipster Ice Universe på det kinesiske sociale medie Weibo, at Samsung arbejder på en kompakt mobil på under 5”. Det er dog uvist, om den nogensinde vil blive udgivet, skrev tipsteren. Det ser ud til, at en stor del af både ValueWalk og Business Koreas historier bygger på netop disse oplysninger, så der mangler altså fortsat nogle mere konkrete beviser på, at Samsung rent faktisk har planer om at lancere en Galaxy S9 mini næste år.

Der er derfor ikke andet for at se tiden an. Efterhånden som der formentlig dukker flere informationer op om Galaxy S9 og S9+, bør der tegne sig et billede af, om forårets portefølje af Samsung-topmodeller inkluderer en Galaxy S9 mini eller ej.