Rygte: Xiaomi Mi MIX 2 får fingeraftrykslæser i skærmen

Rygterne om efterfølgeren til Xiaomis vilde smartphonekoncept, Mi MIX, florerer allerede. Senest forlyder det, at fingeraftrykslæseren indbygges i skærmen.

Rygte: Xiaomi Mi MIX 2 får fingeraftrykslæser i skærmen

Det er ikke mere end fire måneder, siden kinesiske Xiaomi løftede sløret for den futuristiske smartphone kaldet Mi MIX, som kom med et noget nær kantløst design. Bortset fra et lille stykke af bunden udgøres hele fronten af det 6,4” kurvede skærmpanel.

Selv om der endnu er lang tid til efterfølgeren, Mi MIX 2, afsløres, begynder rygterne om den allerede at tage til. Således er der i den forgangne weekend dukket hele to nye rygter op om den kommende smartphone, som sidst på året skal følge op på Mi Mix.

Første rygte kommer fra det kinesiske sociale medie Weibo, hvor en kinesisk analytiker mener at vide, at Mi MIX 2 får en noget futurisk funktion som en af de første smartphones: nemlig indbygget fingeraftrykslæser direkte i skærmen.

Læs også: Xiaomi MIX – en topmobil der helt dropper kanterne

Ved Mobile World Congress var flere lokale, kinesiske firmaer mødt op for at demonstrere deres teknologi bestående af et område under skærmpanelet, hvor fingeraftrykslæseren er indbygget. Blandt dem var det kinesiske firma Goodix, som står bag verdens første fingeraftrykslæser af denne type. Demonstrationen foregik på en Samsung Galaxy S7, og det forlyder fra analytikeren, at det er samme teknologi, som Apple vil implementere i den kommende iPhone 8.

Det er dog kinesiske smartphoneproducenter, heriblandt Xiaomi, som får lov til at debutere med den nye teknologi. Teknologien vil allerede blive taget i brug i løbet af 2. kvartal i år – altså i enten april, maj eller juni måned, men det er dog noget tivlsomt, at Mi MIX 2 allerede er klar om så kort tid. En lancering en gang i november ligesom sidste års Mi MIX menes at finde sted.

Xiaomi Mi Mix
Skærmen i Xiaomi Mi MIX dækker hele 91,3 % af fronten. I Mi MIX 2 bliver det 93 %. Foto: Xiaomi

Xiaomi Mi MIX får endnu mindre skærmkanter 2

Lige så stor uvished er der til gengæld ikke om en række andre oplysninger. Fra hjemmesiden MyDrivers, som gør sig i den kinesiske smartphoneverden, lyder det, at hele 93 % af fronten af Xiaomi Mi MIX 2 vil udgøres af ren skærm. Til sammenligning dækker den 6,4” LCD-skærm i den nuværende Mi MIX 91,3 % af fronten.

I år bliver Mi MIX 2 nemlig udstyret med en kurvet AMOLED-skærm, og det muliggør altså endnu mindre skærmkanter.

Læs også: Fusk med pressefotos: Xiaomi Mi Mix er ikke ‘kantløs’

Det forlyder også, at Xiaomi Mi MIX 2 bliver lanceret i en lignende konstruktion udført i en keramisk finish ligesom den nuværende model. Den er ikke kun utroligt skinnende, men også ganske hårdfør. Dog er det også relativt dyrt og tidskrævende at producere smartphones med en keramisk finish. Med lanceringen af sidste års Mi Mix afslørede Xiaomi, at det koster lige over 1.000 kroner at udføre finishen.