Sådan fungerer Dual Pixel-sensoren i Samsung Galaxy S7

Dual Pixel-sensoren i Samsung Galaxy S7 og S7 edge er hurtig - meget hurtig til at fokusere. Bliv klogere på, hvordan den fungerer og se den i praksis.

Sådan fungerer Dual Pixel-sensoren i Samsung Galaxy S7

Allerede ud fra de første indtryk tegner kameraet i Samsung Galaxy S7 og S7 edge til at være særdeles fremragende. Det skyldes ikke kun den 1/2.5″ (1 cm) store Sony IMX260-sensor på 12 megapixel med 1,44 µm store pixels, men også teknologien ”Dual Pixel”, som Samsung kalder den.

Dual Pixel dækker i bund og grund over den såkaldte autofokuseringsteknologi, der hedder phase detection – altså direkte oversat til autofokusering med fasedetektering. Teknologien har længe været brugt i digitale spejlreflekskameraer (DSLR), systemkameraer og ikke mindst nyere topmodeller som iPhone 6, Samsung Galaxy S6 og nyere modeller.

Læs også: Samsung Galaxy S7 og S7 edge er nu officiel

Dette er der i sig selv ikke noget nyskabende i. Det er der derimod i den måde, som Samsung har videreudviklet teknologien på. I smartphones består denne phase detection-teknologi i, at der placeres fotodioder direkte i sensorens pixels, men i de nuværende løsninger har kun omkring 5 % af sensorens område været dækket af disse.

Det er ikke optimalt i alle situationer, hvor det begrænsede antal fotodioder resulterer i, at det tager længere tid for sensoren at stille skarpt på et objekt og fokusere på det. Det er her, at Samsungs nye Dual Pixel-teknologi kommer ind i billedet.

Samsung Galaxy S7 Dual Pixel
Her forsøges Dual Pixel-teknologien forklaret meget simpelt i en infograf fra Samsung. Foto: Samsung.com

Med Galaxy S7 og S7 edge har Samsung nemlig formået at dække alle sensorens pixels – altså 100 % – med fotodioder, som er dem, der sender lys fra linsen til to sensorer for at justere fokuseringen.

Det giver ifølge Samsung en hurtigere og en mere præcis fokusering på objekter som vist på ovenstående infograf. I videoen herunder ses den forbedrede autofokus i Galaxy S7 over for Galaxy S6 demonstreret af Samsung selv – og forskellen er ikke til at tage fejl af.

Læs også: Samsung Galaxy S7: Se de første billeder fra kameraet

Samsung hævder selv på sin hjemmeside, at Dual Pixel kan fokusere lige så hurtigt og nøjagtig som dine egne øjne” – og der er vist ikke meget galt i den påstand.

Redaktionen har mere til historien

Siden redaktionen publicerede denne nyhed er der kommer nyt i sagen. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. d. 25/2/2016 dykkede vi igen ned i emnet med nyheden; Test af Samsung Galaxy S7’s display: den bedste mobilskærm nogensindeKlik her og læs den fulde artikel.. Se også de seneste nyheder om temaet her.