Sammenligning: Snapdragon 808 i LG G4 mod konkurrenterne

Hvordan klarer Snapdragon 808-processoren sig i LG G4 i forhold til sine konkurrenter? Få svaret i denne sammenligning.

Sammenligning: Snapdragon 808 i LG G4 mod konkurrenterne

LG vælger i sin nyligt lancerede topmodel, G4, ikke at benytte sig af Snapdragon 810 som med LG G Flex 2, men derimod den, på papiret, lidt dårligere Snapdragon 808-processor.

Læs også: Nvidia: så hurtig er vores nye superchip

Mobilsiden tager her, med data fra PhoneArena, et kig på, hvordan processoren i LG G4 klarer sig over for sine konkurrenter – primært Samsung Galaxy S6 Edge og HTC One M9, som benytter to andre processorer:

Henholdsvis Exynos 7420 og Snapdragon 810 – begge med otte kerner, hvor de fire af dem kører med en høj clockfrekvens og tager det tunge læs, mens de sidste fire slår til, når der skal spares strøm og når de er i standby.

Foruden de to nærmeste konkurrenter er forgængeren, LG G3, med i sammenligningen, som kører med Snapdragon 801-processoren med dens 4 kerner.

Læs også: Samsung Galaxy S6 giver HTC One M9 benchmark-tæsk

Huaweis seneste topmodel, P8, er også med i testen, som drives af den hjemmelavede HiSilicon Kirin 930-processor. Den fungerer på samme måde som med LG G4, hvor to af kernerne kører for fulde drøn og de fire øvrige tager de lette opgaver.

Sidste deltager i benchmark-testen er Samsung Galaxy Note 4, som gør brug af Snapdragon 805, som også er en quad core-processor.

Antutu

LG G4 benchmark vs konkurrenter

Den første test er i benchmark-programmet AnTuTu, som tester ydelsen på en lang række punkter: Multitasking, processor, RAM, 2D-grafik og hastigheder for den interne lagerplads.

Her ses en tydelig forringelse i forhold til den kraftigere Snapdragon 810-processor i HTC One M9, som LG droppede, men der er stadig en stor forbedring fra forgængerens Snapdragon 801-processor i LG G3 og lidt afstand til Snapdragon 805 i Galaxy Note 4, der ligger midt imellem.

Læs også: Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder

Samsung har med sin Exynos-processor et stort forspring ned til konkurrenterne, mens Huaweis hjemmestrikkede processor klarer sig på lige fod med LG G4.

Vellamo Mobile

LG G4 benchmark vs konkurrenter

Vellamo Mobile er en benchmark-app, der blandt andet kan måle processorens ydelse. Her klarer LG G4 sig ganske glimrende kun overgået af Samsung Galaxy S6 Edge, mens HTC One M9 med dens – på papiret – bedre Snapdragon 810-processor er lige i hældene.

GFXBench (T-Rex HD)

LG G4 benchmark vs konkurrenter

I GFXBench sættes grafikchippen på prøve – her i testen, der hedder T-Rex HD. Der er det til gengæld HTC One M9, der løber fra de andre. LG G4 ligger i den dårligere halvdel af de 6 testede smartphones med cirka det halve antal billeder i sekundet end One M9.

I forhold til LG G3 er der en lille fremgang at spore, mens den formår at køre testen en anelse bedre end Huawei P8, som har en processor med en lignende konstruktion.

GFXBench (Manhattan)

LG G4 benchmark vs konkurrenter

I en ny test i GFXBench ser det heller ikke godt ud for Snapdragon 808-processoren i LG G4. Her er den, sammen med forgængeren, til at finde i bunden, mens HTC One igen stikker fra alle andre. De to Samsung-telefoner indtager 2. og 3. pladsen i denne test, mens Huawei overgår LG G4 med en lille margin.

Basemark OS II

LG G4 benchmark vs konkurrenter

Den sidste test er Basemark OS II, som tjekker processoren, hukommelsen, grafikchippen og hvor hurtig de er til webbrowsing.

LG G4 scorer en 2. plads i denne test med Galaxy S6 Edge i toppen endnu en gang. Snapdragon 808 viser sig altså som en bedre processor end Snapdragon 801, 805 og 810 i denne benchmark. Der er selvfølgelig også andre faktorer at tage i betragtning, men faktum er, at LG ender med et bedre resultat end flere af de andre konkurrenter her.

Med disse resultater viser Snapdragon 808 sig som en processor, der er ganske konkurrencedygtig blandt de seneste topmodeller, men generelt ikke formår at overgå især Samsungs Exynos-chip, men også den kraftigere Snapdraon 810 i HTC One M9 – ganske som forventet.

Ydelsen vil ikke være skuffende på nogen som helst måde, men hvis du vil have det bedste af det bedste inden for rå ydelse, er det stadig Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, der topper.