Samsung Galaxy Note 7 vs. S7 edge – hvilken skal jeg vælge?

Det kan være svært at vælge mellem Samsungs to superstjerner, Note 7 og S7 edge. Her får du et overblik over forskellene.

Samsung Galaxy Note 7 vs. S7 edge – hvilken skal jeg vælge?

Set på afstand er Samsungs nye darling, Galaxy Note 7, uhyre lig med forårets topscorer fra selskabet. Begge er bygget op som en sandwich af aluminium og glas og de deler de bløde kurver der følger med Samsungs dual-edge display.

Størrelsesmæssigt er de to topmobiler nærmest ens, de er begge vandtætte mens ydelse og kamera er ens.

Hvad der til gengæld adskiller de to markant er prisen, for omkring 1.700 kroner adskiller de to kæmper. Hvad får man så for de ekstra penge? Læs med herunder, og få svaret.

Se også:  Se forskellen mellem Samsung Galaxy Note 7 og Galaxy S7

Samsung Galaxy Note 7
Note 7 byder på en større skærm. Foto: Mobilsiden.dk

Ligger bedre i hånden

Holder du S7 Edge og Note 7 op mod hinanden og nærstuderer udseendet på de to mobiler, vil de enkelte forskelle træde tydelige og tydeligere frem.

Først er der subtile forskelle i målene. Note 7 er 10 gram tungere, 1 mm bredere, 3.5mm højere og 0,2 mm tykkere – altså små forskelle, som nok de færreste vil bemærke i hverdagen.

Hvad der er mere synligt, er hvordan Note 7 generelt strammer S7 Edge-designet lidt op. Hvor Edge kan beskrives som feminin med sine bløde kurver, virker Note 7 mere maskulin i sit udtryk, med skarpere hjørner end det Edge byder på.

Set fra siden, er Note 7 nu symmetrisk – med et front- og bagparti der krummer mindre end S7 Edge. Jeg er tilbøjelig til at synes, at Note 7 er behageligere at holde om, til trods for det marginalt større format, for aluminiumssiderne er væsentligt mere afrundede.

Læs også:  Samsung Galaxy Note 7 – Übermobilen er tilbage!

Samsung Galaxy S7 S7 edge
S7 Edge er mere afrundet end sin afløser. Foto: Mobilsiden.dk

Større, mere anvendeligt display

På displayfronten adskilles de to søskende af 0,2 tommer display. En marginal ændring der dog giver en snads mere albuerum til apps og spil på Note 7.

I den korte tid jeg har haft Note 7 mellem hænderne var der ingen større forskelle at bemærke mellem de to skærme. S7 Edge skærmen er en af de beste mobilskærme nogensinde – og det er Note 7’s display også.

Opløsningen er den samme, og begge skærme hører til markedets allerskarpeste med både livlige og troværdige farver. Note 7 har dog igen en lille fordel her, for den understøtter afspilning af fremtidens HDR-video standarder.

Se også:  Samsung Galaxy Note 7 – dansk pris og specifikationer

Samsung Galaxy S7 Edge
S7 Edge har en af de bedste mobilskærme nogensinde – og det har Note 7 også. Foto: Mobilsiden.dk

Stort set samme hardware

Har ydelsen den højeste prioritet for dig, vil du ikke gå galt i byen med nogen af telefonerne. S7 Edge er en af årets hurtigste og mest responsive smartphones og det er Note 7 også – for den rummer den samme stærke octa-core processor, 4GB RAM og Android-version som sin forgænger.

Kameradelen er også uændret i Note 7. Du får samme stærke 12MP kamera som i S7 Edge, mens frontkameraet kun råder over 5 megapixels.

Største forskel mellem de to telefoner vil du bemærke i hverdagen, for batteriet på Note 7 er 3 procent mindre – sammen med den lidt større skærm, kan man frygte at levetiden bliver en håndfuld procent kortere. Alt i alt er det dog ingen katastrofe, for udgangspunktet, S7 Edge kan bryste sig af markedets længste driftstid.

Entusiaster vil derimod sætte pris på den fordoblede lagerplads som Note 7 råder over. Med 64GB om bord, plus muligheden for udvidelse med 256GB, kommer du næppe til at mangle plads.

Læs også:  Samsung Galaxy S7 Edge: Samsungs bedste nogensinde [TEST]

Samsung Galaxy Note 7
S-pennen er en fornøjelse at bruge. Foto: Mobilsiden.dk

S-pennen gør en forskel

Hvad der reelt set definerer Note-serien, udover størrelsen, er den dedikerede S-pen og de muligheder den giver.

Her har Samsung investeret en del i at få både pen og mobil til at spille sammen, blandt andet ved at alliere sig med digitizer-specialisterne fra Wacom.

Pennen agerer hurtigt og næsten øjeblikkeligt på dine pennestrøg, og det gør den velegnet til at tegne eller håndskrive noter.

Spidsen på pennen er slanket gevaldigt, hvilket øger præcisionen i brug – at klippe, annotere eller udvælge tekst er nu nemmere end nogensinde.

Mest interessant er dog samspillet med Samsungs ’Always-On’ skærm. De to teknologier tilsammen gør, at du kan gribe mobil og pen og gå i gang med at skrive en note – helt uden behov for at tænde telefonen og åbne notes-app’en. Det er hurtigere i brug end en gammeldags notesblok og blyant – men altså med alle de fordele som en digital notesblok rummer.

Samsung Galaxy Note 7
Note 7 genkender dig ud fra dine øjnes irisser. Foto: Mobilsiden.dk

Øget sikkerhed med øjenscanner

Med Note 7 introducerer Samsung den første iris-scanner til deres mobiltelefoner. Hvorvidt teknologien kan afløse fingeraftrykslæseren som den sikreste og enkleste måde at oplåse mobilen, er dog ikke sikkert endnu.

I teorien skulle en irisscanner være 200 gange sikrere end et fingeraftryk, men anvendeligheden i hverdagen kan der stadig stilles spørgsmålstegn ved.

Ved mobilsiden.dks første test, fungerede øjenscanneren øjeblikkeligt omtrent halvdelen af tiden – hvorvidt succesraten kan komme helt op på de 100 procent må dog komme an på en længere test. Efter 5 minutters kom succesraten dog op på omkring de 80 procent – så der er håb for teknologien.

Se også:  Så sikker og hurtig er øjenscanneren på Samsung Note 7

Note 7 er bedre – på visse punkter

Alt i alt byder Note 7 på mere end sin forgænger – men hvorvidt det kan retfærdiggøre det store prishop er i sidste ende op til dig at vurdere.

Herunder kan du på punktform se, hvad der adskiller de to stjernetelefoner:

Samsung Galaxy Note 7 fordele:
HDR-video
S-pen og note-funktioner
Lidt større display
Bedre ergonomi
64GB lager
Iris-scanner

Samsung Galaxy S7 Edge fordele:
Større batteri
Lidt slankere og lettere
Pris

Mere om emnet

Næste kronologiske historie om temaet finder du her. mobilsiden kørte videre med bolden. Efterfølgende d. 3/8/2016 bragte vi en artikel omkring temaet Samsung Galaxy Note 7 – dansk pris og specifikationer – Historien finder du her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.