Samsung Galaxy Note 8 er ude: Mere af det hele

Samsungs Note 8 flagskib er spækket med alle de features du kan drømme om.

Samsung Galaxy Note 8 er ude: Mere af det hele

Samsungs skabte egenhændigt en niche i mobilmarkedet, dengang de i 2010 kreerede den første Note-telefon. Her var et interessant miks af storskærm, pen-funktioner og høj ydelse som gjorde mobilen til en sand multikunster.

I sin nyeste variant er Samsung tro mod det oprindelige koncept hvor det store display dominerer. Med integrationen af Infinity-displayet er Note 8 større end nogensinde, men den byder samtidig på flere features end nogen anden smartphone på markedet i dag. Det bør række til, at få køberne til at glemme Samsungs katastrofale Note 7-fadæse.

Se også:  Samsung Galaxy Note 8 – Vores første indtryk [WEB-TV]

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Specifikationer Samsung Galaxy Note 8

Mål: 162,5 x 74,8 x 8,6 mm – 195 gram
Display: 2.960 x 1.440 pixels (522 PPI), Gorilla Glass 5 og HDR-video
Ydelse: Exynos 8895 octa core-processor (2,3 GHz + 1,6 GHz)
RAM: 6GB
Lager: 64 GB + microSD op til 256 GB
Kamera: 12 MP f/1,7 OIS-optik + 12MP f/2,4 OIS-teleoptik m. 2X zoom
Frontkamera: 8MP f/1,7 optik med PDAF
Netværk: 2G/3G/4G Gigabit-LTE cat. 16
Batteri: 3.300 mAh + trådløs hurtigopladning
Sotfware: Android 7.1.1 Nougat
Øvrigt: IP68-vand- og støvtæt, S Pen, iris- og fingeraftrykscanner.
Farver: Orchid Grey, Maple Gold, Deapsea Blue, Midnight Black
Pris: 7.749 kroner

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Infinity-displayet vokser

Med en skærmdiagonal på 6,3 tommer, tager Samsung det aflange display fra S8+ og puster det yderlige op. Formatet er mere aflangt end i sidste års Note 7, hvilket gør den en µ smallere, men 14 procent højere – hvilket giver betragteligt mere skærmareal at disponere over.

Skærmen er som i S8-serierne en yderst farve- og kontrastrig sag, der med sine store dimensioner giver rigeligt med albuerum til apps og spil. Det aparte 18,5:9 format gør dog at visse film og serier vil blive zoomet lidt ind eller få beskåret kanterne.

Læs også:  Sammenligning: Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8+ og iPhone 7 Plus

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Design med mere kant

Hvor Samsung foretrækker bløde kurver til deres S-telefoner, er Note-serien mere maskulin i sit udtryk takket været nogle mere skarpt optrukne kanter.

Selve opbygningen er dog den samme som i S8-telefonerne. Glas foran, glas bagpå og en fin aluminiumsramme der adskiller de to.

Volumenmæssigt er Note 8 vokset så den nu fylder 162,5 x 74,6 x 8,5 mm – en stor størrelse som ofte vil kræve to hænder at betjene. En høj vægt på 195 gram hjælper heller ikke her.

Bagpå finder du en sort ramme der rummer Note 8’s nye dobbeltkamera, en stribe sensorer samt en fingeraftrykslæser. Oplåsningen foretages dog nemmest ved hjælp af den frontvendte iris-scanner eller ansigtsgenkendelse.

På siderne er knapperne fordelt præcist ligesom i S8 Plus, power- og volumenknapper på højre side samt Bixby-knappen på den anden side. I bunden finder du højtaler, det vendbare USB-C port samt et hul til den medfølgende S-pen. Med telefonen medfølger samtidig det udmærkede AKG-headset fra S8-serien.

Hele pakken er som før IP-68 certificeret, hvilket betyder at telefonen er testet til at klare en halv time på halvanden meters dybde. S-pennen er, ligesom telefonen, også vandtæt.

Se også:  Samsung Galaxy S8 og Galaxy S8+: Næsten perfekt [TEST]

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Ny S-pen

Note-telefonen mest karakteristiske træk, er den medfølgende pen, som i denne udgave bliver mere præcis med 4.096 trykniveauer og som samtidig får lært sig flere tricks.

Den nok mest anvendelige feature, er off-screen funktionen som igangsættes når pennen poppes ud – selv når mobilen er slukket. Derefter kan du skrive en hurtig note på det slukkede display og gemme op til hundrede sider med noter. Dine noter kan endda gemmes, så de fremgår som ’Always-on’ som en virtuel Post-It note på din mobil.

En sjov feature er Live-message, en note der gemmes som et GIF-klip mens du tegner og som derefter nemt kan deles i din favorit-beskedtjeneste.

Med Note 8 lancerer Samsung en direkte opkobling til online-fællesskabet PEN.UP, hvor digitale kunstnere kan dele deres værker samt tips og tricks til at få det bedste ud af Note 8’s tegneværktøj.

Læs også:  Nokia 8 – her er Nokias comeback-mobil

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Lidt ny software og mekanik

Note 8 er fra Samsungs hånd ekviperet med selskabets hurtigste processor: en octa-core sag der snurrer med op til 2,3 GHz. Det er samme mekanik som du finder i S8-kollektionen men her får Note 8 yderlige 2GB RAM så der i alt er 6GB at rutte med.

Netværksforbindelsen i Note 8 skulle desuden være bombesikker med både Dual-SIM og Gigabit-LTE ombord.

S-pennen tager noget af pladsen i mobilen, hvilket tvinger Samsung til at ty til et mindre batteri end i S8+, her er kun 3.300 mAh til at drive den store telefon frem. Note 8 vil dog understøtte kvikopladning – både trådløst og kablet.

Softwaren er Googles næstnyeste, Android 7.1.1 Nougat, men den er som i øvrige Samsung-telefoner tilpasset med Samsungs egne features såsom Edge-apps, Knox-sikkerhed samt månedlige sikkerhedsopdateringer.

Note 8 vil få en særlig praktisk dual-screen funktion, hvor du kan skabe et shortcut til to forudbestemte apps som derefter vil dukke op samtidigt. Eksempelvis kan Spotify og Google Maps indstilles til at åbne op i splitscreen versioner – en smart løsning til bilturen.

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Lovende dobbeltkamera får det hele med

Med Note 8 gør Samsung en overbevisende debut i dobbeltkamera-verdenen. Her to kameramoduler på 12 megapixels, et vidvinklet og et telemodul som sammen giver både 2x zoom og portrætfunktioner.

For at opnå de bedst mulige resultater, er begge optiker udstyret med optisk stabilisering – en feature der sikrer ro i videooptagelse og skarpere fotos, især når der er zoomet ind.

Vidvinkeloptikken er lysstærk med en åbning på f/1,7, mens teleoptikken må nøjes med f/2,4. Det er dog fortsat blandt de mest lysstærke zoomoptikker til dato i en smartphone.

De to optiker arbejder sammen i ’Live Focus’-mode, hvor du både før og efter billedet er taget kan vælge hvor sløret baggrunden skal være i dine portrætfotos. Vil du have omgivelserne med, er vidvinkel-billedet også gemt ombord, hvorfor du altid er sikker på, at det hele kommer med.

Frontkameraet på 8 megapixels er udstyret med f/1,7 optik, fasedetektion og en omvendt panoramamode der får både dig og omgivelserne med, når der tages selfies.

Se også:  Samsung S8 sammen med DeX: Langt fra imponerende [TEST]

Samsung Galaxy Note 8
Foto: Mobilsiden.dk

Når nye prishøjder

Samsungs nye stjerne kan det hele, men prisen bliver også derefter. Med en debutpris på 7.749 kroner er den Samsungs dyreste smartphones nogensinde.

Forudbestiller du telefonen inden den danske lancering den 15. september, inkluderer Samsung DeX-adapteren, som kan forvandle din Note til en desktop-PC.

Samsung Galaxy Note 8 får debut i farver: Orchid Grey, Deap Sea Blue, Maple Gold og Midnight Black. Det er dog kun de to sidstnævnte, der får dansk debut I første omgang.

Læs også:  Samsung Galaxy Note 8 – Pris og tilgængelighed