Samsung Galaxy S5 – Hvad vi ved indtil videre

Samsungs kommende flagskib, Galaxy S5, er formentlig lige på trapperne. Her er, hvad vi ved - eller tror vi ved.

Samsung Galaxy S5 – Hvad vi ved indtil videre

Intet er sikkert og vist, men rygterne om den kommende Samsung Galaxy S5 er mange og (for de flestes vedkommende) vedholdende. Vi har samlet de mest omtalte rygter.

For det første ved vi, hvornår vi ved mere. Den 23. februar klokken 18, under Mobile World Congress i Barcelona, løfter Samsung sløret for S5. Prisen skulle blive den samme som på Samsung Galaxy S4, da den blev lanceret: 4.500 kroner uden abonnement. Formentlig kan vi forvente at se S5 i butikkerne til april.

Et rygte går på, at S5 bliver lanceret i både en metal- og en plastik-version. Modellen i metal skulle i så fald komme til at koste 150€, eller cirka 1100 danske kroner, mere end den i plastik. Her skal der dog tages forbehold for, at den danske prissætning kan være anderledes og ikke kan oversættes direkte.

Hurtigere, hurtigst

En mystisk benchmark dukkede i december op og gav et praj om, at vi med S5 kan forvente en top frekvens på 2,46 gigahertz, hvilket er en tand over de 2,26 gigahertz Galaxy Note 3 leverer. Det er værd at bemærke at den frekvens stemmer overens med Qualcomms nyligt fremviste Snapdragon 805. Er det tilfældet, vil chippen være udstyret med Adreno 420-grafik, hvor der kan forventes 40% højere grafisk ydelse. Et godt fit til en enhed med en 1440p skærm.

Kameraet

Ret sikkert virker det til at være, at S5 kommer med et 16 megapixel kamera.

Tidligere lød rygterne, at den nye topmodel ville komme med optisk billedstabilisering (OIS). Dette blev dog senere afkræftet, da den mekaniske billedstabilisering ville S5 for tyk. Det er dog stadig sansynligt, at S5 vil få den digitale billedestabilisering, som Samsung introducerede i S3.

Alt det løse

Tilbage i september hørte vi, at Samsung pønsede på at bygge den nye Galaxy S5 på styresystemet BADA’s efterfølger, Tizen. Om dette har været under overvejelse, skal vi ikke udtale os om, det er dog på nuværende tidspunkt højst usandsynligt, at S5 kommer med noget som helst andet end Android. I følge størstedelen af rygterne, bliver S5 født med Android 4.4. KitKat, hvilket vi klart vurderer som det mest sandsynlige.

Et tidligt rygte gik desuden på, at Galaxy S5 ville få en øjenscanner, der skal bruges som sikkerhedsforanstaltning til at låse mobilen op. Dette hører dog også til blandt de mere løse rygter.

Læs også:
Samsung Galaxy S5 kommer!
Samsung Galaxy S5 – specifikationerne er bekræftede