Samsung inviterer til IFA-event den 30. august

Sæt kryds i kalenderen ud for torsdag den 30. august. Samsung holder nemlig en stor event, hvor det nye Samsung Galaxy Watch ventes at blive præsenteret.

Samsung inviterer til IFA-event den 30. august

Alles øjne er i disse dage rettet mod Samsung, som løfter sløret for den længe ventede Galaxy Note 9 torsdag klokken 17:00 dansk tid.

Læs også: Nye detaljer om Samsung Galaxy Note 9 dukker op

Det er dog ikke alt, hvad vi kan forvente fra Samsung. Den sydkoreanske producent er nemlig også på vej med et nyt smartwatch – noget som vi på Mobilsiden omtalte i går. Man kunne sagtens forestille sig, at Samsung afslørede dette ur sammen med Galaxy Note 9, men det ser ikke ud til at blive tilfældet.

Samsung invitation
Foto: Phonearena.com

Samsung har nemlig udsendt en invitation til en event ved dette års IFA-messe. Eventen finder sted torsdag den 30. august i Berlin og begynder klokken 10:45 dansk tid. Invitationen, som har fået titlen ”Do What You Can’t”, nævner ikke eksplicit hvad der er i vente, men blandt andet PhoneArena mener, at Galaxy Watch må være på programmet.

”Galaxy Watch?”, tænker du måske. Ja, Samsung er på vej med næste generations smartwatch, som angiveligt ikke kommer til at hedde Gear S4, men derimod Galaxy Watch. Som tidligere omtalt ventes uret at komme i to størrelser: 42 og 46 mm, som passer til både mænd og kvinder. Det store ur menes at have et større batteri, som giver uret op til syv dages batteritid.

Læs også: Samsung frigiver video af Note 9 inden lanceringen

Designmæssigt skulle det nye Galaxy Watch ligne det eksisterende ur, Gear Sport, mens det vil komme i en ny farve – nemlig rosaguld. Uret vil også være vand- og støvbestandigt med en IP68-certificering, så det kan klare ned til 1,5 meters dybde i 30 minutter.

Det er også fortsat Samsungs eget styresystem Tizen, der driver uret. Dog vil der blive tilføjet markant flere træningstilstande, så du kan bruge uret som træningsmakker til mange flere aktiviteter. Samsung Galaxy Watch har 40 forskellige træningsaktiviteter frem for kun 10 i forgængerne.

Uret vil dog have én stor ulempe for mange i udlandet. Det har nemlig ikke teknologien MST (Magnetic Secure Transmission), som gør, at uret kan betale med Samsung Pay ved mere eller mindre alle terminaler, som kun accepterer magnetstriben på betalingskort. Derfor kan uret kun foretage betalinger med Samsung Pay ved brug af NFC. Særligt i USA er betaling med chip og NFC ikke nær så udbredt som i Europa.