Samsung lancerer Galaxy Note 5 og kurvet Galaxy S6 edge+

Samsung løfter sløret for to af efterårets helt store topmodeller: Galaxy Note 5 og Galaxy S6 edge+, som begge gemmer på imponerende specifikationer.

Samsung lancerer Galaxy Note 5 og kurvet Galaxy S6 edge+

Flere måneders intense rygter er denne eftermiddag ovre med den endelige offentliggørelse af Samsungs to nye topmodeller i henholdsvis Galaxy Note- og Galaxy S-serien ved en stor Unpacked-event i New York.

Læs også: Sådan følger du med i Samsungs store event i dag

Mød her Note 5 og S6 edge+, som er it-gigantens to nye satsninger, der skal følge op på forårets og sidste års store succeser.

Samsung Galaxy Note 5

Galaxy Note 5: Ny phablet-konge

Samsung har siden lanceringen af sin første Note-smartphone i 2012 været ene om at tilbyde en værdig løsning, der øger produktiviteten med den skjulte stylus i bunden.

Nu fortsætter den sydkoreanske gigant med at tilbyde det nyeste af det nye med 5. generation af Galaxy Note-serien. Samsung Galaxy Note 5 har været en af de mest lækkede Samsung-smartphones i nyere tid, hvor der både har været billeder, 3D-renderinger, videoer og ikke mindst specifikationer hen over de foregående måneder.

Nu er der ikke længere brug for at spekulere om Samsungs nye smartphone, for den er nu en realitet. Fokus er som bekendt stadig lagt på at øge mulighederne og produktiviteten gennem den lille, tynde stylus, der med et lille tryk kan skubbes ud nede fra højre bund. I de tidligere Note-modeller har du skulle trække den lille stylus ud, men en ny og smartere skub-mekanisme er implementeret i år.

Samsung Galaxy Note 5

Design: Den sikre vej frem

På designfronten ligner Galaxy Note 5, hvad du kan forvente fra Samsung. Udtrykket er en blanding mellem forgængeren, Note 4, og det nye designsprog, der blev introduceret med Galaxy S6 med en bagside af det hårdføre Gorilla Glass, som også skærmen er beskyttet af.

Størrelsesmæssigt er der ikke sket de store forandringer i forhold til den i forvejen store forgænger, Note 4. Dimensionerne lyder nu på 153,2 x 76,1 x 7,6 mm, hvilket er 0,3 mm lavere, 2,5 mm smallere og 0,9 mm tyndere.

Skærmstørrelsen er helt identisk: 5,7”, som gemmer på samme høje QHD-opløsning med Samsungs anmelderroste Super AMOLED-teknologi. Opløsningen dækker over 1.440 x 2.560 pixels, der giver en høj pixeltæthed på 518 pixels per tomme. Det er ikke helt på Galaxy S6-niveau med en pixeltæthed på hele 577, men stadig i den absolut høje ende.

Samsung Galaxy Note 5

Lynhurtig mekanik fra øverste hylde

Samsung har vane for at udstyre Note-serien med det absolut bedste hardware, der er tilgængeligt på markedet, og den strategi ophører ikke med Note 5.

Det understreges med implementeringen af samme 64-bit Exynos 7420-processor, som kendes fra Galaxy S6, der selv efter et halvt år slår alt og alle på markedet, når det gælder om at vise kræfter.

Processoren er konstrueret omkring 4 kraftige kerner, der kører med en høj hastighed på 2,1 GHz, som i samspil med 4 øvrige og knap så kraftige kerner på 1,5 GHz leverer imponerende resultater.

Samsung Galaxy Note 5

4 GB af den hurtigste type RAM

ASUS og OnePlus var de to første producenter til at udstyre en smartphone med den kæmpe mængde RAM på 4 GB. Med Note 5 går Samsung de to producenter efter i bedene, så du ikke på noget tidspunkt skal bekymre dig om, hvor mange apps og processor du har kørende i baggrunden.

Fordi de 4 GB RAM er af LP-DDR4-typen betyder det, at de er dobbelt så hurtige end forgængerens 3 GB RAM – præcis som implementeringen er i den nye OnePlus 2.

Sammen med de 4 GB RAM medfølger der 32 eller 64 GB intern lagerplads uden mulighed for at opgradere med et eksternt microSD-kort. Til gengæld er den mængde lagerplads, der så er der, også af den ekstremt hurtige UFS 2.0-type.

Samsung Galaxy Note 5

16 MP kamera med optisk billedstabilisering

Med sidste års Note 4 var Samsung med til at bane vejen for, hvordan det bedste mobilkamera skal tage sig ud. Note 5 fortsætter ad samme spor med et 16 megapixel kamera med en blændeåbning på f/1.9, der som forgængeren også har optisk billedstabilisering.

Det betyder, at du ender ud med langt mere stabile slutresultater hvad enten du optager videoer eller tager billeder og samtidig kan fange motiver under dårlige lysforhold.

Samsung Galaxy Note 5

Lille batteri størrelsen taget i betragtning

Rygterne har været meget tvetydige omkring batteriet. Flere rygter pegede på, at Samsung ville udstyre den med et kæmpe batteri på intet mindre end 4.100 mAh, mens andre mere realistiske rygter pegede på “sølle” 3.000.

3.000 mAh er normalt en relativ stor kapacitet, men da Samsung Galaxy Note 5 er en ordentlig fætter og har potentiale til at kunne rumme en meget større kapacitet, er det ikke så stort. Det er rent faktisk en tilbagegang på 220 mAh i forhold til forgængeren. Samsung har nemlig fokuseret på at skære godt og grundigt ned på tykkelsen, så den kun måler de føromtalte 7,6 mm.

Samsung Galaxy Note 5

Nu med hurtig trådløs opladning

En anden funktion, som er hentet fra forårets topmodel, Galaxy S6, er muligheden for at oplade smartphonen trådløst – og nu er Quick Chrarge-teknologien til at oplade lynhurtigt bragt med i den trådløse opladning.

Med en trådløs oplader slipper du for at bøvle med USB-kablet. I stedet er det blot at lægge Note 5 oven på den lille plade fra opladeren, og så er du kørende.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5: Specifikationer

Mål og vægt: 153,2 x 76,1 x 7,6, 171 gram
Skærm: 5,7” kurvet Super AMOLED-skærm med QHD-opløsning (2.560 x 1.440 pixels)
Processor: 8-kernet 64-bit Exynos 7420 (4 x 2,1 GHz + 4 x 1,5 GHz)
RAM: 4 GB LP-DDR4
Intern lagerplads: 32/64 GB
Kamera: 16 MP f/1.9 bag på med optisk billedstabilisering og 5 MP f/1.9 foran
Batteri: 3.000 mAh
Forbindelser: LTE cat. 9, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO,
Bluetooth 4.2, ANT+, USB 2.0 og NFC
Sensorer: Accelerometer, lyssensor, RGB-lysdiode, Geo-magnetisk, gyroskop,
fingeraftrykslæser, barometer, Hall og HRM
Farver: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum og Silver Titanium
Andet: Micro USB B-stik S-Pen-stylus og trådløs opladning
Software: Android 5.1 Lollipop med TouchWiz-tilpasning

Samsung Galaxy S6 edge

Galaxy S6 edge+ – større og bedre

Da Samsung dette forår lancerede den kurvede edge-variant af Galaxy S6, blev den en større succes end det sydkoreanske firma selv havde forestillet sig. Derfor er det også oplagt for firmaet er ride videre på succesen, og det sker nu i form af en endnu større og bedre efterfølger med navnet Galaxy S6 edge+.

Den store kurvede mobil måler 154,4 x 75,8 x 6,9 mm og er 12,3 mm højere, 5,7 mm bredere og 0,1 mm tyndere end den halvt år gamle S6 edge. Det skyldes den noget større skærm, som nu er skruet 0,7 tomme op til 5,7 tomme. Skærmteknologien er, traditionen tro, Super AMOLED, som fortsat rummer den høje QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels – præcis som den anden lancerede smartphone, Note 5.

Det helt særlige er derimod den kurve, der kan ses langs siderne, som giver en helt unik oplevelse i forhold til andre smartphones. Mens det ser yderst blæret ud, er der dog begrænset fornyet funktionalitet opnået ved teknologien ud over blandt andet Samsungs egen People-app, der kan vise dine 5 mest hyppige kontakter.

Samsung Galaxy S6 edge

Samme kraftige processor

På de fleste punkter minder denne toptunede S6 edge+ om Note 5. Processoren er nemlig også identisk – det vil sige en Exynos 7420 med samme konstruktion af kerner. Rygter pegede ellers på, at Samsung ville gå tilbage til firmaet Qualcomm og gøre brug af en Snapdragon 808-processor, men det er altså ikke tilfældet.

Samsung Galaxy S6 edge

Masser af RAM og intern lagerplads

Flere ligheder mellem de to er mængden af RAM, som også i denne større S6 edge+ lyder på hele 4 GB RAM. Igen har du altså mere end rigeligt med RAM til at holde alle hverdagens opgaver kørende uden at telefonen begynder at hakke og hoste.

Konfigurationen af intern lagerplads her er, ikke overraskende, også magen til Note 5. Det vil sige valget mellem 32 eller 64 GB hurtig intern lagerplads uden muligheden for at indsætte et microSD-kort.

Samsung Galaxy S6 edge

Større krop betyder større batteri

Med de større dimensioner på S6 edge+ følger der også et større batteri, men den øgede kapacitet er ikke ud over det sædvanlige. Faktisk er det samme kapacitet som eftermiddagens første nyhed, Note 5, hvilket vil sige 3.000 mAh.

I den ”lille” og oprindelige S6 edge gemmer der sig et batteri på 2.600 mAh. Det betyder med andre ord, du den store plus-model rummer 15 % mere juice og på papiret kan levere et par timers mere brug.

Samsung Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 edge+: Specifikationer

Dimensioner: 154,4 x 75,8 x 6,9 mm, 153 gram
Skærm: 5,7” Super AMOLED QHD-opløsning (2.560 x 1.440 pixels)
Processor: 8-kernet 64-bit Exynos 7420 (4 x 2,1 GHz + 4 x 1,5 GHz)
RAM: 4 GB LP-DDR4
Intern lagerplads: 16/32 GB
Kamera: 16 MP f/1.9 bag på med optisk billedstabilisering og 5 MP f/1.9 foran
Batteri: 3.000 mAh
Forbindelser: LTE cat. 9, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO,
Bluetooth 4.2, ANT+, USB 2.0 og NFC
Sensorer: Accelerometer, lyssensor, RGB-lysdiode, Geo-magnetisk, gyroskop,
fingeraftrykslæser, barometer, Hall og HRM
Farver: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum og Silver Titanium
Andet: Micro USB B-stik og trådløs opladning
Software: Android 5.1 Lollipop med TouchWiz-tilpasning

Samme software, som du kender

Lige som de nuværende topmodeller fra Samsung ligger der på begge modeller den seneste Android-version fra Google på Note 5 og S6 edge+. Det er Android 5.1 Lollipop, som sammen med Samsungs egen TouchWiz-tilpasning giver et nyt, forfriskende design og en knap så tung tilpasning, som Samsung tidligere har været berygtet for at have.

Samsung har i Note 5 tilføjet en række sædvanlige produktivitetsfunktioner, så du nemt kan tage noter, skrive med S-pen selv med slukket skærm og tage fulde, sammenhængende screenshots af lange sider, som fylder mere end hvad skærmen kan vise uden at scrolle.

Pris og tilgængelighed

Samsung offentliggjorde ved eventen ikke nogle priser på Note 5 og S6 edge+, men siger i stedet for, at det vil være de enkelte teleselskaber, der udgiver dem.

Det vil til gengæld også blive ganske snart, for allerede den 21. august – på fredag i næste uge – ryger de to telefoner i handlen i USA og Canada og er nu mulig at forudbestille, hvor Danmark og hele Europa forhåbentligt er lige i hældene.