Samsung lancerer to metalmobiler: Galaxy A3 og A5

Samsungs to seneste Galaxy-telefoner er prisvenlige Alpha-mobiler - selvom de ikke hedder Alpha.

Samsung lancerer to metalmobiler: Galaxy A3 og A5

Med Galaxy Alpha introducerede Samsung et nyt designsprog, der kombinerer alu-konstruktion og ultra-tynd profil. Samsungs nye formsprog kan nu også vidnes i to nye lanceringer: Galaxy A3 og A5.

Hvor Galaxy Alpha henvender sig til det eksklusive segment er de to A-mobiler mere tilgængelige, både i pris, men også i farver og funktioner som er rettet mod det yngre segment. Med farver som hvid, marineblå, guld, lyserød og lyseblå i porteføljen, er yngre asiatiske kvinder vist i fokus.

Metalrammen er stadigt at finde, men designet tillader nu, at det indbyggede lager på 16GB (A5) og 8GB (A3) kan udvides med micro-SD. Som i Galaxy Alpha er dimensionerne beskedne og konstruktionen er let.

Læs også: Samsung Galaxy Alpha – Elegant muskelmobil [TEST]

Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A5

Galaxy A5 er med sin 5” tommer skærm størst og måler 139.3 x 69.7 x 6.7mm, mens A3 måler 130.1 x 65.5 x 6.9mm og huser en mindre 4,5” skærm. Vægten er på henholdsvis 130 og 110 gram for A5 og A3.

Skærmen på de to A-mobiler anvender Samsungs AMOLED-teknologi, men den større A5 kan bryste sig af en højere opløsning på 1280 x 720 pixels, mens A3’erens mindre skærm
Processoren i A3 og A5 hører til mellemklassen, med en Snapdragon 400 processor på 1,2 GHz og henholdsvis 2GB RAM (A5) og 1GB RAM (A3). Softwaren er Googles Android 4.4 KitKat med Samsungs Touchwiz tilpasning.

På kamerafronten har både A3 og A5 selfien i fokus, hvor et frontvendt kamera på 5MP skal sikre gode selvportrætter. På bagsiden er A5 stærkest udrustet med et 13 MP kamera, mens A3 må nøjes med 8MP.

Galaxy A3 og A5 er i første omgang møntet på det kinesiske marked, men flere markeder ventes at få de nye mobiler i handlen i de kommende måneder.

[UPDATE] Samsung Danmark bekræfter til mobilsiden.dk, at de to nye telefoner forventes at ramme de nordiske markeder i starten af 2015.

Se også: Købeguide – De bedste kompakte smartphones

Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy A3