Samsung-mobiler får også batteriproblemer

Batterierne i visse Samsung-smartphones får telefonerne til helt at strejke.

Samsung-mobiler får også batteriproblemer

Efter en tid med meldinger om problematiske batterier til iPhone synes drilske batterier også at ramme ærkerivalen Samsungs telefoner. Her beretter en skare Samsung Galaxy Note8 ejere om batterier som nægter at lade op.

På flere brugerforaer melder Note8-ejerne om telefoner som ikke længere vil tænde, på grund af et batteri som ikke kan lade op fra 0 procent. Det skriver Mashable.com. En enkel bruger beretter om en bare en måned gammel Note8 der ikke længere vil lade op. En anden fortæller om lignende issues med både en Galaxy S8 og efterfølgende med en Note8.

Problemet med Note8 batterierne er ikke så omfattende som med den forrige Note 7’er som måtte ud i en runde tilbagetrækninger efter det viste sig, at mobilen kunne ende i katastrofale selvantændelser.

De defekte batterier synes udelukkende at ramme et mindretal af enheder. En talsperson for Samsung beskriver omfanget til Engadget som værende ”et meget begrænset antal tilfælde som kan tilskrives strømkredsløbet”.

Netop strømkredsløbet menes at være årsagen til de slukkede telefoner. Når batteriet er afladt, har den underliggende lithium-kemi behov for en mindstespænding før batteriet kan oplades igen. Når batteriet under en kritisk tærskelværdi, kan det i visse tilfælde nægte at lade op igen.

Se også:  Nyt fund: batteriet gør iPhones sløvere med alderen

To løsninger

Samsung anbefaler brugere af de ramte enheder til at tage kontakt til selskabets serviceafdeling, for at få repareret enhederne under garantien.

Dækker garantien ikke, eller ønsker brugeren at slippe for at sende mobilen retur, kan en anden løsning give gevinst.

Her rådes brugere til at periodevis at sjatoplade telefonen i 10 til 15 sekunder hvert halve minut. Det kan kræve mange forsøg, før telefonen vågner igen – op til 100 forsøg.

Se også:  Samsung udvikler ny batteriteknologi: Fra 0-100 på 12 minutter