Samsung: To fejl årsag til, at Galaxy Note 7 kortsluttede

Efter flere måneders undersøgelse af 200.000 telefoner slår Samsung nu fast, at de mange kortslutninger skyldes to forskellige fejl.

Samsung: To fejl årsag til, at Galaxy Note 7 kortsluttede

Det var ikke kun én, men to forskellige fejl, der førte til en af de største tilbagekaldelser af forbrugerelektronik gennem tiden – nemlig Samsung Galaxy Note 7.

I flere måneder har Samsung gennemført en omfattende undersøgelse af Galaxy Note 7 for én gang for alle at komme frem til, hvad der gik galt med det, der skulle have været en af efterårets helt store topmodeller. Derudover har Samsung også fået assistance af tre uafhængige virksomheder, som alle er kommet med hver deres analyse med samme resultater.

Læs også: Rapport slår fast: Derfor brød Note 7 ud i brand

Hele 700 medarbejdere har undersøgt intet mindre end 200.000 telefoner og 30.000 batterier, og dermed er den endelige konklusion klar. To forskellige fejl, som ikke havde noget med hinden at gøre, førte til kortsluttede batterier – og den ene af de nærmere forklaringer viser sig at stemme overens med den, som firmaet Instrumental kom med i starten af december måned.

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Samsung

Den første fejl, som i alle rapporterne omtales som ’Battery A’, er den fejl, som ramte flest Note 7-telefoner. Der er altså her tale om batteriet produceret af Samsungs eget datterselskab Samsung SDI.

Ifølge en infograf, som Samsung har offentliggjort i nat, skyldes kortslutningen af disse batterier, at de er blevet bøjet af at ligge i telefonen. Batterierne har været presset for langt op i telefonens højre hjørne, hvilket har ført til, at den negative elektrode er kommet i kontakt med den positive elektrode.

En medvirkende faktor har været, at den negative elektrode har været placeret forkert i siden af batteriet. Det har været medvirkende til, at elektroden har været yderligere bøjet.

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Samsung

I det andet batteri produceret af Amperex, som blev brugt i Kina og i de eksemplarer af Note 7, der blev ombyttet, var en anden fejl årsag til de mange kortslutninger. Midt på batterierne blev der lokaliseret svejsegrat – altså skarpe og ru kanter på overfladen efter fremstillingen – på den positive elektrode. Det har ført til, at isolerbåndet mellem den positive og negative elektrode er blevet brudt, hvorefter der er opstået kontakt imellem de to elektroder – med andre ord igen en kortslutning.

En medvirkende faktor til problemerne i den anden producents Note 7-batterier har også været, at der i nogle tilfælde helt har manglet isolerbånd imellem elektroderne.

Dermed kan de mange spekulationer om den udskældte Note 7-smartphone omsider høre op, og med nu 96 % af alle 3 mio. eksemplarer returneret er Note 7 snart et overstået kapitel for Samsungs vedkommende.

Læs de uafhængige rapporter fra UL her, Exponent her og fra TÜV Rheinland her.