Samsungs to nye midrange-stjerner: Galaxy A8 og A8+

Samsung introducerer to nye designtelefoner til mellemklassen: Galaxy A8 (2018) og A8+ (2018)

Samsungs to nye midrange-stjerner: Galaxy A8 og A8+

Samsungs A-serie har længe slået sig på at bringe lækkert Samsung-design fra S-serien til relative attraktive prisniveauer. Ud fra de to nye Galaxy A8 og A8+ modeller ser det ikke ud til, at Samsung vil bryde med den tradition i 2018.

I denne omgang låner de to nye A-telefoner fra S8-serien, hvorfor de begge får et særligt aflangt Infinity display. Galaxy A8+ bliver størst med sit 6” FHD+ AMOLED display, mens Galaxy A8 får et mindre 5,6” FHD+ display.

Som med S8-serien bliver designet IP68-godkendt, hvilket gør telefonen i stand til at tåle både vand og støv. En forbedring i forhold til toptelefonerne bliver fingeraftrykslæserens placering, som på A8 og A8+ er mere centralt placeret på bagsiden og dermed er nemmere at nå.

”Med lanceringen af Galaxy A8 (2018) og A8+ (2018), bringer vi topfeatures som Infinity display og det dobbelte frontvendte kamera til Galaxy A serien, telefoner som i forvejen er kendt for deres premium design’ forklarer Junho Park, direktør for mobilforretningen hos Samsung Electronics.

Se også:  Avis: Samsung Galaxy S9 og S9+ afsløres den 27. februar

Omvendt dobbeltkamera

Galaxy A8-serien bliver først med et nyt kamerasetup: et dobbeltkamera på fronten. I stedet for at give portrætfunktioner til bagsidens kamera, bliver det i stedet selfierne, hvor baggrunden kan sløres. Her arbejder et 16 og et 8 megapixel modul sammen for at bringe modes som blandt andet ’Live Focus’,’Stickers’, ’Beauty Mode’ og en stribe andre filtre.

Bagsidens kamera bliver mere traditionelt og byder på 16 megapixels sammen med en lysstærk f/1,7 optik. Denne vil ledsages af en ny form for digital stabilisering som blandt andet bringer mulighed for hyperlapse-optagelser.

Læs også:  Næste års Samsung Galaxy A5 og A7 bliver til Galaxy A8 og A8+

Ny processor, ny pris

Både Galaxy A8 og A8+ drives frem af en ny Samsung-processor med 2+6 kerner, hvoraf de to tikker ved 2,2 GHz mens de øvrige seks snurrer ved 1,6 GHz – formentlig for at spare på strømmen. Plus modellen får et lille plus på batteriet og RAM’en med henholdsvis 3.500 mAh og 6GB RAM. Den mindre A8 vil her nøjes med 4GB RAM og 3.000 mAh batteri. Lagerpladsen bliver på mellem 32 og 64GB alt efter model.

Softwaren bliver ikke Android 8.0 Oreo, men den ældre Android 7.1.1 Nougat.

Prisen på de nye Samsung A-telefoner vil begynde ved 3.899 kr. for A8 (2018). Galaxy A8 (2018) bliver den første til at få debut i Danmark med en lancering den 19. januar i det nye år.

Samsung Galaxy A8 og A8+ udkommer i begyndelse i fire farver: Sort, Orchid Grey, blå og guld. Den blå version kommer dog ikke til Danmark i første omgang.

Se også:  Samsung er på vej med en intelligent højttaler