Skift til og fra OnePlus-mobiler med appen OnePlus Switch

OnePlus har lanceret den nye app OnePlus Switch, som gør det nemt at skifte fra en Android-mobil til OnePlus’ smartphones - eller den anden vej.

Skift til og fra OnePlus-mobiler med appen OnePlus Switch

Hvis du har fået en ny mobil, har du formentlig prøvet, at det ikke altid er lige nemt at flytte ens data fra den ene mobil til den anden – også selv om der bliver synkroniseret noget indhold i skyen.

Læs også: OnePlus 5T på vej i ny variant med Sandstone-bagside?

Nu har OnePlus dog sørget for, at det bliver lidt mere smertefrit at flytte data til og fra OnePlus-smartphones. Firmaet har nemlig lanceret appen OnePlus Switch, som kan downloades gratis i Google Play.

Appen virker kun til Android-smartphones med Android 6.0 Marshmallow eller nyere, så hvis du har en iPhone, må du benytte Googles guide til at skifte til en OnePlus-mobil. Har du derimod allerede en smartphone fra OnePlus og vil skifte til iPhone, kan du bruge Apples app Move to iOS. På et senere tidspunkt vil appen dog også understøtte iOS.

OnePlus Switch
Foto: Play.google.com

OnePlus’ app fungerer helt ligesom du kender det fra eksempelvis Huaweis app, Phone Clone. Hvis du eksempelvis har en hvilken som helst anden Android-mobil, installerer du appen på både denne og på din nye OnePlus-mobil. I appen vælger du hvilken telefon der er den nye og gamle mobil. Fra din nye OnePlus-mobil kan nu scanne en QR-kode, som vises på den gamle mobil.

Herefter oprettes der en forbindelse mellem de to mobiler. Næste trin i appen lader dig vælge, hvilket indhold du vil have flyttet fra den ene enhed til den anden. Du kan vælge at overføre kontakter, opkaldshistorik, beskeder, billeder/video, apps (uden data) og dokumenter. Herefter begynder flytningen af telefonens data, og når det er gennemført,  ligger samme data på din nye mobil.

Læs også: Apple vil flytte dig fra Android til iOS med ny app

OnePlus oplyser også, at man snart vil understøtte overførsel af apps med data. Hvis du eksempelvis har nogle spil, som har gemt data lokalt på telefonen, vil du altså på den nye mobil kunne fortsætte spillene, hvor du slap på den gamle.