Smartphones med Gorilla Glass 5 ridses utroligt let

Selv om Gorilla Glass 5 i Samsung Galaxy Note 7 er mere stødsikker end Gorilla Glass 4, bliver skærmen meget nemmere ridset end på alle konkurrenterne.

Smartphones med Gorilla Glass 5 ridses utroligt let

Det måske største problem med de store skærme på smartphones er den tilsvarende store risiko for at få smadret glasset, da et fald på en uheldig overflade nemt kan redultere i en fuldstændig splintret skærm.

Samtidig kan du ved helt normal brug nemt ende med en ridset skærm. Det er nemlig svært både at opnå en stød- og ridsesikker skærm på én og samme tid.

Læs også: Gorilla Glass 5 tager skærmbeskyttelsen til helt nye højder

Problemet er forsøgt løst mange gange. Den førende virksomhed er Corning, der laver det velkendte Gorilla Glass, som langt størstedelen af smartphones har i enten 3. eller 4. generation. Også Motorola har lavet sin egen ShatterShield-skærmteknologi, der igen er lige så hårdført over for stød som det er modtagelig over for ridser.

Det samme problem ser nu ud til at have ramt Corning med den 5. generation af Gorilla Glass, der blev offentliggjort for en lille måneds tid siden. Her er der nemlig lagt fokus på at gøre glasset så hårdført som muligt, fordi tab af smartphones og dermed splintrede skærme må formodes at være det største problem.

Selv om smartphones med Gorilla Glass 5 kan klare at blive tabt fra en afstand på op til 1,6 meter modsat 1 meter med Gorilla Glass 4, ridses de nu nemmere end nogensinde. Den første smartphone med Gorilla Glass 5 er Samsung Galaxy Note 7, som allerede er kommet igennem torturtesten hos YouTube-brugeren JerryRigEverything.

Læs også: Motorola lancerer Moto X Force med utrolig hårdfør skærm

Her foretager han sin sædvanlige ridsetest på skærmen med redskaber lavet til at teste, hvor hård skærmen er på den såkaldte Mohs’ hårdhedsskala. På smartphones med Gorilla Glass 4 dukker ridser først op på trin 6, hvor trin 10 er det hårdeste materiale, du kan finde: diamant.

På Note 7 står det dog ganske anderledes til. Allerede ved trin 3 dukker de første lette ridser op, og så bliver de naturligvis tydeligere jo hårdere materiale på skalaen der ridses med.

Du skal altså ikke bekymre dig om at få flækket din skærm, hvis den, lige som Galaxy Note 7, har Gorilla Glass 5, men derimod om den får en masse ridser fra eksempelvis sand i lommen, som kan være ganske iøjnefaldende i det rette (eller nærmere forkerte) lys. Derfor er skærmbeskyttelse formentlig ikke en helt dum idé, selv om de dog er sværere at finde til kurvede skærme.