Smartphonesalget når ny milepæl

I andet kvartal af i år blev der solgt over 300 millioner smartphones i verden, og det er første gang

Smartphonesalget når ny milepæl

For første gang er der blevet solgt mere end 300 millioner smartphones i verden i et kvartal, da tallene fra andet kvartal i 2014 fra IDC er blevet offentliggjort. IDC har opgjort, at der i alt blev købt 301,5 millioner smartphones i verden i den periode.

Tallene kan dog være svære at regne med fuldstændig, da et andet  analyseinstitut for nylig havde et lidt andet resultat.

Læs også: Samsung pønser på at snigløbe Apple

Langt størstedelen af de smartphones, der blev solgt, har Android under hjelmen, og dermed fortsætter Googles styresystem sin dominans i feltet.

Androidtelefoner udgjorde 84,7 procent af det samlede smartphonesalget i den rekordsættende periode, hvor der blev solgt godt 60 millioner smartphones mere i forhold til samme periode året før.

Læs også: Lenovo er for alvor en smartphonemager

Også Apples iOS solgte flere enheder i andet kvartal i forhold til året før med 4 millioner flere telefoner, men markedsandelen faldt med godt 1 procent.

Har man lært at mestre både Android od iOS, så kan man roligt låne en telefon og betjene den med det samme, da de to styresystemer til sammen kører på 96,4 procent af de solgte smartphones i andet kvartal af i år.