Snapdragon 7 Gen 3 er en lynhurtig chip til mellemklassetelefoner

Sidste måned lancerede Qualcomm flagskibschippen Snapdragon 8 Gen 3. Nu er Qualcomm klar med Snapdragon 7 Gen 3, som er en moderne chip til øvre mellemklassetelefoner.

Snapdragon 7 Gen 3 er en lynhurtig chip til mellemklassetelefoner

I oktober lancerede Qualcomm flagskibsprocessoren Snapdragon 8 Gen 3. Den bliver nu akkompagneret af en chip, som næste års øvre mellemklassetelefoner bliver udstyret med.

Den nye chip har fået navnet Snapdragon 7 Gen 3 og byder på store forbedringer i forhold til forgængeren.

Læs også: Qualcomms nye Snapdragon 8 Gen 3-chip overgår Apple A17 Pro

Op til 50 procent hurtigere

Den nye Snapdragon-chip består af fire højtydende processorkerner med en maksimal frekvens 2,63 GHz og fire effektive processorkerner.

Sammenligner man den nye Snapdragon 7 Gen 3 med sidste års model, er der store forbedringer på tapetet. Målt på CPU-ydeevne er den nye chip 15 procent hurtigere end sidste års model, mens GPU’en – den del af chippen, der sørger for at bearbejde grafikken – er 50 procent hurtigere.

Dertil kommer, at den er 20 procent mere energieffektiv end forgængeren.

Med den nye chip udvisker Qualcomm grænserne mellem flagskibschippen og den nye Snapdragon 7 Gen 3-chip. Der er stadig væsentlige forskelle, men til daglig brug vil de færreste mærke forskel. De fleste kunne nøjes og være tilfredse med en telefon med Snapdragon 7 Gen 3.

Fokus på kunstig intelligens og bedre lyd

En af de helt store nyheder i storebroren Snapdragon 8 Gen 3 var brugen af AI. Samme fokus går igen i den nye Snapdragon 7 Gen 3.

Snapdragon 7 Gen 3 har nemlig 60 procent højere AI-ydeevne per pr watt end forgængeren.

Derudover har Qualcomm også lagt vægt på ansigtsgenkendelse. Præcis som har set er det med den nye Pixel 8-serie.

Noget andet der er nyt med Snapdragon 7 Gen 3 er muligheden for spatial audio, eller rummelig lyd på dansk. Det har vi tidligere set med eksempelvis Apples Airpods, men nu bliver det altså også tilgængelig på mellemklasse Android-telefoner.

Læs også: Qualcomm dropper kopi af Apples Nød-SOS efter 10 måneder