Sony lancerer mellemklassemobilen Xperia XA2 Plus med 18:9-skærm

Så er der nyt fra Sony, som er klar med en mellemklassemobil af den store slags: nemlig modellen Xperia XA2 Plus - nu med en ekstra aflang skærm.

Sony lancerer mellemklassemobilen Xperia XA2 Plus med 18:9-skærm

Sony har i dag præsenteret den tredje smartphone i XA2-serien – nemlig Xperia XA2 Plus. Som navnet indikerer, er der tale om en større udgave af den eksisterende Xperia XA2, men med visse nye tilføjelser.

Læs også: Sony Xperia XZ2 Premium: Forudbestillinger i Kina er bekræftet

”Vores serie af mobiler i super-mellemklassen arver alt, vi elsker ved Sonys innovationer fra premium-området i vores portefølje. Xperia XA2 Plus er yderligere forbedret med en nytænkt 18:9-skærm, Sonys Hi-Res-lyd og stærk kamerateknologi, der giver forbrugere i dette segment af markedet en unik enhed til konsumering af indhold og produktivitet,” siger Hideyuki Furumi, ledende vicedirektør i Sony Mobile Communications.

Sony Xperia XA2 Plus
Foto: Sony

6 tommer skærm – nu i ekstra aflangt format

Hovedattraktionen i mellemklassemobilen Xperia XA2 Plus er den 6 tommer store skærm, som nu er gjort ekstra aflang. Den har nemlig en Full HD+-opløsning på 2.160 x 1.080 pixels. Det giver et skærmforhold på 18:9 mod det traditionelle 16:9.

Læs også: Sony lancerer Xperia XZ2 Premium med dualkamera og 4K HDR-skærm

Sony har udstyret XA2 Plus med det samme, kraftfulde bagkamera som i Xperia XA2 og XA2 Ultra. Du får med andre ord en sensor på 23 megapixel, der måler 1/2,3” (1,1 cm). Der sidder en 84 graders vidvinklet linse med en blænde på f/2.0, og kameraet kan tage fotos i lav belysning med en ISO på 12800. Derudover er den i stand til slowmotion-optagelser med 120 billeder i sekundet, og den kan også optage i 4K.

Selfiekameraet er på 8 megapixel og har en 120 grader vidvinklet linse, som også kan tage selfies med bokeheffekt.

Telefonen drives af en Snapdragon 630-processor, som har otte såkaldte Cortex-A53-kerner, der alle kører med en hastighed på op til 2,2 GHz. Processoren giver mulighed for at lade batteriet på 3.580 mAh hurtigt op med Qualcomm Quick Charge 3.0. Dertil kan du få Xperia XA2 Plus i en variant med enten 4 GB RAM og 32 GB eMMC-lagerplads eller 6 GB RAM og 64 GB eMMC-lagerplads. Der er også plads til microSD-kort, og mobilen fås i både single-SIM og dual-SIM.

Softwaren er Android 8.0 Oreo, så du får de nyeste Android-features ud af boksen. Sony har desuden givet Xperia XA2 Plus en række lyd-features fra de dyrere topmodeller – helt præcist teknologierne LDAC og DSEE HX. Sidstnævnte tager dine komprimerede MP3-filer på telefonen og opskalerer lyden til hvad der næsten svarer til højkvalitetsfiler. LDAC gør det samme – bare med din Bluetooth-forbindelse, så du får bedre lydkvalitet med trådløse headsets og højttalere.

Sony Xperia XA2 Plus
Foto: Sony

Sony Xperia XA2 Plus: Pris og tilgængelighed i Danmark

Sony er endnu sparsomme med oplysningerne om den nye Xperia XA2 Plus. Producenten oplyser blot, at Xperia XA2 Plus kommer til salg i august, men ikke i hvilke lande. Sony har dog oplyst til Mobilsiden, at Xperia XA2 Plus ikke kommer til salg i Danmark og Norden til at starte med, men at den  kan komme til salg senere. Det er dog ikke utænkeligt, at nogle webshops vil parallelimportere mobilen.

Sony har ikke oplyst prisen på Xperia XA2 Plus. Den bør dog få en pris, der ligger i nærheden af Xperia XA2, men en tand højere. Den vil formentlig ligge på omkring de 2.500 kroner.