Sony lancerer Xperia E5: Meget smartphone for pengene

Sony lancerer den nye budgettelefon Xperia E5 til den prisbevidste forbruger med effektiv processorkraft, forbedret kamera og lang batteritid.

Sony lancerer Xperia E5: Meget smartphone for pengene

Sony lancerer den nye smartphone i den lave prisklasse, Xperia E5, som trods et lille prisskilt leverer en samlet god oplevelse med opgraderede specifikationer i forhold til sidste års Xperia E4.

Har du brug for en smartphone til at klare alle hverdagens små opgaver såsom at tjekke Facebook og tage billeder i ny og næ, men ikke ser behovet for at smide 5.000 kroner efter en topmodel?

Så kan den nye Xperia E5 være et rigtigt godt valg, for her får du den helt basale Android-oplevelse med det store bibliotek af Android-apps kombineret med effektiv processorkraft.

Læs også: Sony Xperia X : Subtil fremgang [TEST]

Sony Xperia E5 er blevet opgraderet på en del punkter fra sin forgænger. Først er der designet, hvor der er hentet inspiration fra de nye topmodeller i Xperia X-serien. Den lidt tykke Xperia E4 er derfor nu også blevet hele 2 mm tyndere og ser generelt væsentligt dyrere ud end sin pris i forhold til forgængeren.

Under det nye design gemmer der sig en skærm, der fortsat er på 5”, men hvor der er sket en pæn forøgelse af skærmopløsningen, så den nu får HD-stemplet og dermed består af 720 x 1.280 pixels. Du får med andre ord en mere detaljeret og klarere skærm end Xperia E4.

Sony Xperia E5
Foto: Sony.com

Forbedret processor med lang batteritid

Sony gør et stort nummer ud af at fremhæve den nye MediaTek-processor bestående af 4 kerner, som ikke kun leverer en fin ydelse taget prisen i betragtning til spil, videoer, internetbrowsing med 4G-hastigheder og andre aktiviteter, men også er skånsom over for batteriet på 2.300 mAh. Derfor lover Sony op til 2 dages batteritid med telefonen, så du slipper for at have den i opladeren hver eneste dag.

Læs også: Lenovo lancerer Moto G4 og G4 Plus med forbedret hardware

Det ses ofte, at der med telefoner i denne prisklasse spares ved hukommelsen og den interne lagerplads til opbevaring af filer, men ikke her. Sony har nemlig taget skridtet videre og udstyret Xperia E5 med 16 GB lagerplads, som kan udvides med yderligere 200 GB med et eksternt microSD-kort. Dertil får du 1,5 GB RAM, så du kan have alverdens ting kørende, uden at telefonen brokker sig over, at du har gang i for mange ting på én gang.

“Xperia E5 er en smartphone, der ikke går på kompromis med den ydelse, der forventes i dens segment. Det er den perfekte smartphone til dem, der til en overkommelig pris ønsker kamerateknologi og -design, som man oftest forbinder med dyrere mobiler,” udtaler Tsutomu Sato, Director of Product Marketing hos Sony Mobile Communications.

Sony Xperia E5
Foto: Sony.com

Forbedret kamera med masser af megapixels

Xperia E5 skiller sig også ud fra sin forgænger med det nye kamera, der består af 13 megapixel frem for de tidligere 5 megapixel. Du vil derfor opleve en langt højere detaljegrad på de billeder, du tager. Det samme gælder for selfiekameraet foran, der er gået fra 2 til 5 megapixel.

Læs også: Sony lancerer Xperia XA Ultra med vildt selfiekamera

Sony har udstyret kameraet med den såkaldte Auto Scene Recognition-teknologi, hvor telefonen selv kan registrere, hvad du fotograferer, og derefter laver den automatisk selv en række tilpasninger af billederne for at få den rette stemning frem.

Pris og tilgængelighed

Den nye Xperia E5 fra Sony lander i de danske butikker i udgangen af juni måned til en fornuftig pris på 1.499 kroner.

Læs også: Huawei P9 lite i butikkerne næste uge – her er den danske pris

Det er ganske vist 500 kroner mere end sidste års Xperia E4g, men med det forbedrede design og de opgraderede specifikationer er de penge godt givet ud. Xperia E5 kan købes i de to farver Graphite Black og White.

Sony Xperia E5: Specifikationer

 • Mål og vægt: 144 x 69 x 8,2 mm, 147 gram
 • Skærm: 5″ HD (720 x 1.280 pixels)
 • Processor: Quad-core MediaTek MT6735 (4 x Cortex-A53 på 1.3 GHz)
 • Grafikchip: Mali 720-MP2 (450 MHz)
 • RAM: 1,5 GB
 • Lagerplads: 16 GB (kan suppleres med 200 GB via microSD-kort)
 • Kamera: 16 megapixel, autofokus, 3 x digital zoom, HDR-fotos og Full HD-video + 5 megapixel frontkamera
 • Netværk:  GSM GPRS (2G), UMTS HSPA (3G) og  LTE (4G) cat. 4
 • Batteri: 2.300 mAh (op til 2 dages batteritid)
 • Software: Android 6.0.1 Marshmallow + Sony-tilpasning
 • Andet: Nano-SIM-kort
 • Farver: Graphite Black og White

Mere om emnet

Siden vi kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 30/5/2016 gik redaktionen videre og fulgte op med en sag med fokus på Asus Zenfone 3 – ny trio af stærke, prisvenlige smartphone – Artiklen kan læses her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.