Sony lancerer Xperia XA2: lækker sag med stort batteri

Sonys nye mellemklassemobil, Xperia XA2, får flere stærke kort på hånden - blandt andet en kæmpe upgrade til batteriet.

Sony lancerer Xperia XA2: lækker sag med stort batteri

Sonys bud på en designlækker midrange-telefon bliver styrket i år med Xperia XA2 – afløseren til Xperia XA og XA1.

I år vokser telefonen i størrelse og ambitioner med et større og skarpere 5,2” Full HD display, et metaldesign med smalle kanter og opdateret mekanik med et 43 pct større batteri.

Xperia XA2 udkommer i februar i fire farver: sølv, sort, blå og rosa. Vejledende debutpris bliver 2.999 kr.

Se også:  Her er Sonys budgetkollektion for 2018

Sony Xperia XA2
Foto: Sony.com

Nye materialer og kæmpe batteriupgrade

Xperia XA2 vrager forgængerens plastydre for at satse helt og holdent på metal. Det bliver der en 142 x 70 x 9,7 mm stor telefon ud af med en mærkbar vægt på 171 gram.
Fodaftrykket på telefonen bliver derfor sammenlignelig med forgængeren til trods for, at displayet nu er en halv centimeter større.

Set fra siden, kan Xperia XA2 ikke løbe fra at den er blevet halvanden mm tykkere, men det levner plads til et væsentligt større batteri på 3.300 mAh mod 2.300 mAh i forrige årgang. På bagsiden får XA2 en fingeraftrykslæser, mens bunden får en USB-C port til kvikopladning.

Processoren er også opdateret til en Qualcomm Snapdragon 630 octa-core som er printet med den mere strømbesparende 14nm-teknologi. Sammen med Android 8.0 Oreo og dennes strømbesparende funktioner, har Xperia XA2 på papiret det der skal til, for at opnå en glimrende driftstid.

Telefonen leveres med 3GB RAM samt 32GB lagerplads og plads til et micro-SD kort. Netværksmæssigt er XA2 velekviperet med support af både dual-SIM, VoLTE-opkald samt Voice over WiFi.

Læs også:  Første fotos af Sonys fuldskærmstelefoner er ude

Kamera med vilde specs

På kamerafronten byder på XA2 på tal, som sjældent ses i mellemklassen. Kameraet råder her over 23 MP og kan opnå en ekstra lysfølsom ISO-værdi på 12.800. Her finder du features som hybrid autofokus, 0,6 sekunders opstart.

Frontkameraet kan også nogle nye tricks med sit 8 megapixels modul. En ny optik med 120 graders synsfelt får det hele med, når der tages selfies.