Sony lancerer Xperia XZ2 Premium med dualkamera og 4K HDR-skærm

Sony har løftet sløret for det nyeste flagskib, Xperia XZ2 Premium, som er Sonys første mobil med et dualkamera, der brillerer i ekstrem lav belysning.

Sony lancerer Xperia XZ2 Premium med dualkamera og 4K HDR-skærm

Sony har her til morgen afsløret det nyeste flagskib: Xperia XZ2 Premium, som er en opgraderet udgave af Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

Læs også: Sony Xperia XZ2 – En ny start [TEST]

Her har Sony fundet det bedste af det bedste frem, og det er blevet til en topmodel, der forsøger at udfordre konkurrenterne på kamerafronten.

Sony Xperia XZ2 Premium
Foto: Sony

5,8″ 4K HDR-skærm

Den nye Xperia XZ2 Premium har en 5,8”, som er en lille smule større end i Xperia XZ2 med 5,7”. Opløsningen er dog meget mere end ”en lille smule større”. Den er nærmere bestemt fire gange højere. Der er nemlig en 4K-skærm på 3.840 x 2.160 pixels at finde ligesom i Xperia XZ Premium fra februar 2017.

Ud over den høje skærmopløsning understøtter skærmen i Xperia XZ2 Premium også HDR, som bringer flere detaljer frem og har en højere kontrast end skærme, der ikke lever op til kravene for HDR.

Sony
Foto: Sony

Første Sony-mobil med dualkamera

Det er dog langt fra skærmen, som er hovednyheden i den nye Xperia XZ2 Premium. Det er derimod kameraet – eller kameraerne. Der er nemlig to bagkameraer, hvilket er første gang, vi ser dette i en Sony-smartphone. Dualkameraer er dog ikke noget særligt i en tid, hvor Huawei har lanceret P20 Pro med hele tre bagkameraer.

Det særlige ved Sonys kamerasystem er derimod, at det har verdens højeste filmfølsomhed i en smartphone i form af en ISO-værdi på 12800, og ved fotos kan kamerasystemet anvende helt op til ISO 51200. Høje ISO-værdier er normalt forbundet med meget støj på billeder og i videoer, men Sony påstår, at en ny AUBE-processor til at smelte informationerne sammen fra de to sensorer er i stand til at indsamle større mængder lys, end det menneskelige øje kan se.

Sony
Foto: Sony

Sony gør et stort nummer ud af det nye kamerasetup og oplyser selv, at et setup ligesom dette i Xperia XZ2 er ”hidtil uset”. Det bliver derfor interessant at se, om Huawei P20 Pro, som netop brillerer ved fotografering i mørke, får konkurrence af Xperia XZ2 Premium.

Selve teknikken består af en primær 19 megapixel ”Motion Eye”-sensor, som måler 1/ 2.3” (1,1 cm) og tager billeder med pixels, der måler 1,22 μm. Selve linsen har en blænde f/1.8. Den anden og sekundære sensor er en monokrom sensor – det vil sige, at den tager billeder i sort og hvid. Den har samme størrelse, men en opløsning på 12 megapixel. Hver pixel måler dermed 1,55 μm, og linsen har en blænde på f/1.6.

Foran sidder der et 13 megapixel Exmor RS-sensor med en blænde på f/2.0.

Sony Xperia XZ2 Premium
Foto: Sony

Af hardware byder Xperia XZ2 Premium på en Snapdragon 845-processor, som er den seneste fra Qualcomm. Dertil er der 6 GB RAM og 64 GB RAM, og der kan dertil suppleres med op til 400 GB ekstra lagerplads med et eksternt microSD-kort.

Dertil byder Xperia XZ2 Premium på Qualcomm Quick Charge 3.0-hurtigopladning, og ligesom i XZ2 og XZ2 Compact er der trådløs opladning med Qi-standarden.

Sony Xperia XZ2 Premium: Pris og tilgængelighed

Sony har indtil videre været sparsomme med oplysninger om pris og tilgængelighed på det nye flagskib. I et blogindlæg oplyser Sony, at Xperia XZ2 Premium bliver globalt tilgængelig denne sommer, men en nærmere dato er endnu ikke meldt ud. Der er ligeså ingen priser på telefonen endnu.