Tidlige ejere af OnePlus Nord klager over skærmproblemer

Flere ejere af den nye OnePlus Nord oplever, at AMOLED-skærmen bliver meget tydelig lilla og/eller grøn ved lav lysstyrke. Der er dog ikke tale om problemer med kvaliteten, oplyser OnePlus.

Tidlige ejere af OnePlus Nord klager over skærmproblemer

OnePlus Nord har fået en ganske god modtagelse, ikke kun blandt danskere anmeldere, men også udenlandske. Her på Mobilsiden fik telefonen en flot karakter på 5,5 ud af 6 stjerner, men på trods af den gode start har flere af de første ejere af telefonen ikke været lige så heldige med den.

Reddit og på OnePlus’ forum er der nemlig begyndt at komme meldinger om skærmproblemer, skriver 9to5Google.

De første meldinger kom fra en bruger på OnePlus’ forum, som er bekymret for et skift i farverne ved lav lysstyrke. Ifølge personen er skærmen på hans nye OnePlus Nord grøn i højre side, men den ser dog også ud til at være meget lilla i venstre side.

Ved siden af OnePlus Nord har han en OnePlus 8 Pro, som han også oplevede problemer med i starten, men det forsøgte OnePlus at rette op på med en softwareopdatering, hvilket ser ud til at have hjulpet.

De andre meldinger om skærmproblemer er kommet på Reddit, hvor der er delt flere billeder og videoer af lignende problemer med farverne ved lav lysstyrke. I den ene video får de grå farver nederst på på OnePlus Nords skærm til højre et tydeligt lilla skær, når man skruer ned for lysstyrken. Til venstre for ligger en OnePlus 5T, som ikke har samme problemer med farverne ved lav lysstyrke.

En anden video viser endnu en OnePlus Nord, hvor en person forsøger at skrue op og ned for lysstyrken, men hvor det giver tydelige skift i nuancerne, som både bliver grønne og lilla.

”Det ser rent faktisk ud, som det gør i videoen. Pludselige skift fra rød farvenuance til grøn farvenuance”, skriver brugeren leonardoyup i en kommentar.

Der er dog også enkelte brugere, som ikke kan se nogle problemer med deres skærme, og der var da heller ingen misfarvninger ved lav lysstyrke i Mobilsidens testeksemplar. Spørgsmålet er så, hvor udbredt et problem det er.

Læs også: Test: OnePlus Nord – der er sparet de rigtige steder

Minder om skærmproblemer med OnePlus 8 Pro

Disse meldinger om tydelige farveskift i skærmen ved lav lysstyrke er ikke meget anderledes, end hvad de første ejere af OnePlus 8 Pro og Samsung Galaxy S20 Ultra oplevede.

Både Samsung og OnePlus udsendte en opdatering til deres telefoner i foråret, som skulle rette op på problemerne med at vise de rigtige farver ved lav lysstyrke – et problem der skulle være karakteristisk for OLED-skærme.

Læs også: OnePlus måske allerede på vej med en billigere OnePlus Nord

OnePlus: Der er ikke problemer med kvaliteten

9to5Google, som også oplevede lignende problemer med deres testeksemplar og pointerede det i deres test af OnePlus Nord, har fået følgende kommentar fra OnePlus:

”OnePlus Nord kommer ned en 90 Hz AMOLED-skærm af høj kvalitet. Under særlige forhold ved lav lysstyrke kan der opstå en svag ændring af skærmens farver på grund af AMOLED-skærmens egenskaber. Dette er karakteristisk for alle OLED-skærme, og graden af misfarvning vil variere afhængig af andre egenskaber i skærmen. Dette er ikke et problem med kvaliteten og vil ikke påvirke daglig brug af eller holdbarheden på skærmen. OnePlus vil fortsætte med at undersøge banebrydende skærmteknologier og stræber efter at levere den bedst mulige brugeroplevelse. Derfor arbejder vi på en softwareopdatering til OnePlus Nord”.

Skulle du allerede have forudbestilt OnePlus Nord, eller overvejer du det, kan en lavpraktisk løsning være at slå automatisk lysstyrke fra, så du selv kan holde lysstyrken på omkring 60 %. Dermed skulle du undgå misfarvning af skærmen ved særligt grå nuancer, da det kun opstår ved lav lysstyrke.

Læs også: OnePlus Nord dumper JerryRigEverythings ekstreme torturtest