Uber byder 3 milliarder dollars for Nokia HERE Maps

Der er angiveligt mange som er interesserede i Nokia's HERE Maps, nu blander Uber sig i kampen med et bud på tre milliarder dollars.

Uber byder 3 milliarder dollars for Nokia HERE Maps

Uber har tidligere købt deCarta, et selskab der specialiserer sig i kortdata og navigation, men de er ifølge New York Times nu også interesserede i Nokia’s HERE Maps og har budt hele 3 milliarder dollars.

Læs også: Nokia vil sælge HERE Maps til Apple og Amazon

Uber er bestemt ikke alene om at være interesserede i HERE, også en håndfuld af tyske bilfabrikanter (Audi, BMW, Mercedes) samt kinesiske Baidu siges at være interesserede. Ifølge New York Times er HERE Maps navigationssystemet på globalt plan da også særdeles populær, og står for 80 procent af markedet for indbygget navigationssystemer i biler.

Læs også: Nu er HERE Maps klar til iOS

Uber ønsker angiveligt at bruge HERE Maps for at blive bedre til at forbinde passagerer med chauffører. Den tyske biltrio har naturligvis for øje at at HERE Maps kan hjælpe med blandt andet udviklingen af selvkørende biler, her giver det ikke nødvendigvis mening at læne sig for meget op af Google der som bekendt selv er med i dette spil.

Kilde: Engadget