Undersøgelse: Har du en iPhone? Så har du en høj indkomst

En ny undersøgelse viser, at iPhone er det produkt, der bedst indikerer, om du har en høj eller lav indkomst. En iPhone er med andre ord et tegn på velvære.

Undersøgelse: Har du en iPhone? Så har du en høj indkomst

Det fortæller tilsyneladende meget om dig, om du har en iPhone eller ej. Økonomerne Marianne Bertrand og Emir Kamenica fra University of Chicago har nemlig offentliggjort en undersøgelse med 6.394 deltagere, som viser en tydelig sammenhæng mellem valget af din smartphone og hvor mange penge du har på bankkontoen.

Læs også: Undersøgelse: 82 % af alle teenagere har iPhones

I undersøgelsen finder de ud af, at der er i USA ikke er noget andet produkt eller brand, der fortæller lige så tydeligt, om en person har en høj indkomst, som når man ejer en iPhone.

”Hen over alle år i vores data forudsiger intet individuelt brand en høj indkomst som at eje en iPhone i 2016,” står der i undersøgelsen.

Tallene i undersøgelsen viser, at det er muligt for forskerne at udlede i 69,1 procent af tilfældene, at folk er blandt den rigeste fjerdedel af befolkningen i USA, når de har en iPhone. Hvis man har en iPad, er det også en kraftig indikation på, at man hører til blandt de mere vedhavende. I 66,9 procent af tilfældene indikerer en iPad, at en person har en høj indkomst, mens tallet for en Android-mobil ligger på 59,5 procent.

”Ved at vide, om nogen ejer en iPad i 2016, giver det os mulighed for at gætte korrekt i 67 procent af tilfældene, om personen er i den øverste eller nederste indkomstkvartil,” fremgår det også af undersøgelsen.

En tidligere undersøgelse har tidligere vist, at der er en vis status i at eje en iPhone, og en anden undersøgelse viste en enorm udbredelse af iPhones blandt teenagere. Hele 82 % af 6.000 adspurgte amerikanske teenagere ejede en iPhone og 84 % forventer, at deres næste mobil bliver en iPhone.