Video: Så hurtigt overopheder Sony Xperia Z3+

Sonys seneste topmodel, Xperia Z3+, lider under store varmeproblemer ved brug af kameraet. Kun et halvt minut skal der til, før varmen giver problemer.

Video: Så hurtigt overopheder Sony Xperia Z3+

Det er efterhånden et velkendt problem, at forårets og sommerens smartphones med den seneste Snapdragon 810-processor giver store varmeproblemer.

Nogle smartphones håndterer den varme processor bedre end andre, men Sonys seneste topmodel, Xperia Z3+, må siges at høre til den kategori, der ikke klarer det så godt.

Læs også: Sony Xperia Z3+ ramt af varmeproblemer

Kort efter lanceringen af smartphonen viste Xeria Z3+ at være særdeles varm under brug af kameraet, og Sony lovede derfor, at man vil udsende en softwareopdatering for at komme problemet til livs.

I mellemtiden har hjemmesiden AndroidPIT i en YouTube-video sat sig for at demonstrere, hvor lidt der rent faktisk skal til, før den høje varmeudledning fra Snapdragon 810-processoren giver problemer og er ødelæggende for brugeroplevelsen.

Første varmeproblemer efter kun 30 sekunder

Her viser det, at kameraet straks giver en meddelelse om, at temperaturen kan stige under brug af kameraets funktioner og at appen derfor vil lukke og gemme videooptagelserne.

Efter kun 30 sekunder kommer den første advarsel om, temperaturen netop stiger og at den vil lukke, hvis det fortsætter. Kun 50 sekunder skal der til, før Sony Xperia Z3+ bukker under for varmen og lukker kameraappen for at køle ned.

Læs også: Sony Xperia Z3+ : to skridt frem og et tilbage [TEST]

Det er ikke kun i kameraet, at det er tilfældet ifølge værten i videoen. Under spil og test af ydelsen med benchmark-apps er samme problem gældende, hvilket ikke er underligt, da processoren også er på hårdt arbejde i disse situationer.

Hvornår softwareopdateringen rulles ud til ejerne af Xperia Z3+, er der endnu intet nyt om. Vurderet ud fra videoen, som du kan se ovenover, tyder det i hvert fald på at være en ret tiltrængt.