Vil iPhone 15 stige i pris?

Apple lancerer iPhone 15 Pro og Pro Max sammen med nye prisstigninger, vurderer ekspert. Standardmodellerne holder prisen, men bliver en kedelig omgang.

Vil iPhone 15 stige i pris?

Der går naturligvis mange rygter om iPhone 15, der står til at blive lanceret om få uger, nemlig den 12. september. Som altid er der skriverier om nye funktioner og hardware, men der er også meget fokus på prisstigninger på iPhone 15.

Det rygtes hårdnakket, at iPhone 15 kan stige med op til 100-200 dollars i USA, men betyder det så også, at Apples nye iPhone-serie vil blive dyrere her i lille Danmark? Sidste år måtte iPhone-brugere i mange lande finde sig i voldsomme prisstigninger, helt op mod 2.300 kroner herhjemme for eksempel, mens de amerikanske brugere slap for prisstigninger overhovedet.

Se også: Hvilken iPhone er bedst?

Dansk pris på iPhone 15 Pro kan stige

Noget tyder dog på, at de amerikanske iPhone-brugere skal til at grave dybere i lommen, for at få fingre i en af de nye iPhone-modeller. Hvis vi skal tro på, hvad chefredaktør på mobilsiden.dk, Daniel Søgaard Hald, forventer fra Apples side, bliver det også tilfældet for de danske brugere. Det vurderer han i hvert fald bliver tilfældet for 15 Pro og 15 Pro Max.

“De to billigste iPhone 15-modeller får minimale opgraderinger, hvor Apple i år i stedet har fokus på Pro-modellerne. Til dem er der masser af nyt, som nyt design, en skal i titanium, nyt chipset, større batterier og en stor forbedring af kameraet. Er det nok til at retfærdiggøre, at Apple igen i år skal sætte prisen op? Næh, men det gør Pro-modellerne endnu mere luksuriøse, og dermed noget som mange gerne vil have fingrene i”.

Se også: Rygter om iPhone 15

Folk er ligeglade med prisstigninger

Daniel Søgaard Hald vurderer, at det ikke vil betyde det store for forbrugerne, om de skal betale 11.000 kroner for en iPhone 15 Pro eller 12.500 kroner for en ny Pro Max, når den kan afbetales over 40 måneder. Dermed vil de to modeller stige henholdsvis 500 og 1.000 kroner i pris, hvis Daniel Søgaard Hald har kigget rigtigt i spåkuglen.

Samtidig er mange også klar til at skifte deres gamle iPhone ud, vurderer han.

“Mange render i dag rundt med en iPhone 11 eller en iPhone 12, som de købte på afbetaling med et mobilabonnement i 2019 eller 2020. Flere af dem står sandsynligvis på spring til at opgradere til den nye model, som forventes at have mindst lige så lang en holdbarhed. Der virker en udgift på 300 kroner per måned for nyeste iPhone og et mobilabonnement ikke så afskrækkende som et priskilt på 11.000 kroner. Da iPhone 14 Pro Max steg med 2.300 kroner herhjemme, vakte det heller ikke de store ramaskrig hos forbrugerne”.

Se også: Find laveste priser på iPhone

iPhone 15 og iPhone 15 Plus holderne prisen

Daniel Søgaard Hald gætter på, at priserne på iPhone 15 og iPhone 15 Plus vil være de samme som sidste år.

“For dem der gerne vil have den nyeste iPhone, bliver det altså ikke dyrere. Det er en snedig plan, Apple har lagt. Fremover er forskellen på Pro og ikke-Pro iPhones tydeligere – både for dig og dem der ser dig med din nye iPhone 15 Pro Max. Det federe design og de bedre funktioner skal nok få brugerne til at overveje de dyrere Pro-modeller, selvom de så igen bliver dyrere.”

Der går i øvrigt også rygter om, at Pro-modellerne kan skifte navn til Ultra, så vi får iPhone 15 Ultra og Ultra Max i stedet for, så forskellen til standardmodellerne bliver endnu tydligere.

De bedste priser på Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Opdateret 08/5 2024

Udbyder
Pris
Dagens bedste tilbud
NordicElectronics
Mindstepris
8.310,-
8.310,-
Inphone.dk
Mindstepris
8.351,-
8.351,-
MyTrendyPhone
Mindstepris
9.109,-
9.109,-

Apple iPhone 14 Pro 128 GB udbydes af 16 udbydere. Du kan spare op til 2.689,-. Ovenfor ser du dagens tre bedste tilbud på Apple iPhone 14 Pro 128 GB

Sammenlign aktuelle priser hos 16 webshops »