Xiaomi får patent på nyt frontkamera-design

Dualkamera på fronten og ingen notch, og så ligner det ene design endda en tegneseriefigur.

Xiaomi får patent på nyt frontkamera-design

I sidste uge sluttede vi af med en afstemning om, hvorvidt producenterne bør eksperimentere mere med designet på smartphones. I dag viser det sig så, at den kinesiske producent, Xiaomi, netop har fået patent på en række nye designs.

Læs også: Essential fremviser nyt spændende smartphone-design

Der er dog ikke tale om en total genopfindelse af mobiltelefonen, men derimod mindre ændringer, der har til formål at imødekomme forbrugernes krav til skærmstørrelse og billedkvalitet på frontkameraet. Se de nye designs herunder.

Xiaomi patent
Foto: tigermobiles.com

Udnyttelse af telefonens front har længe været en prioritet hos producenterne, der har forsøgt sig med forskellige modeller, der skal udnytte pladsen således, at telefonerne får mest muligt “skærm-til-krop”-ratio. Det har blandt andet affødt årtiets smartphonedebat: “er notchen en god idé?”.

Udover notchen findes der andre mere eller mindre vellykkede forsøg på at udnytte fronten bedst muligt. Her tænker jeg primært på pop-op-kameraet som blandt andet ses i OnePlus 7 Pro, og Flip Camera fra ASUS Zenfone 6.

Læs også:Xiaomi Mi Mix Alpha – vanvittig fremtidsmobil

Xiaomi patent
Foto: tigermobiles.com

Nu har Xiaomi imidlertid fået patent på en række nye designs, der både tilbyder dobbelt frontkamera og notch-fri skærm. Dobbelt frontkamera og notch-fri skærm kommer selvfølgelig på bekostning af andre ting – eksempelvis æstetik.

Xiaomis patenterede designs inkluderer, som I nok har set, blandt andet meget afrundede hjørner og et par “ører”, der henleder tankerne på den populære tegneserie, Adventure Time. Om Xiaomis nye designs har potentialet til at få succes, er op til forbrugerne at bedømme.

Mere om emnet

Historien er stadig aktuel. mobilsiden har bragt sagen videre. 25/9/2019 blev historien fulgt op med sagen om Xiaomi Mi Mix Alpha – vanvittig fremtidsmobilKlik her og læs videre.. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..