Xiaomi giver smugkig på foldbar smartphone

Xiaomi viser sin kommende foldbare smartphone frem, hvor skærmen foldes 180 grader ikke kun ét sted, men i stedet to steder.

Xiaomi giver smugkig på foldbar smartphone

Xiaomi er, ligesom mange andre producenter, på vej med en foldbar smartphone, men den kinesiske producent ser ud til at have en lidt anden tilgang til det at lave en foldbar smartphone.

Læs også: Xiaomi Mi Mix 3 med 10 gigabyte RAM er officiel

I et tweet har Xiaomias globale talsmand, Donovan Sung, nemlig offentliggjort en video, hvor man ser Xiaomis grundlægger og direktør, Lin Bin, sidde med en endnu ikke lanceret foldbar smartphone.

I videoen ser man, at telefonen ikke folder midt over som ’normalt’, men i stedet folder skærmen om sig selv både i toppen og i bunden. De to folder mødes med hinanden omme på bagsiden, som danner en jævn og flad bagside. To tredjedele af skærmen foldes altså om på bagsiden, og resultatet er, at en tredjedel af skærmen er tilbage, hvor der er kurvede kanter i siderne.

I normal tilstand har man altså noget, der ligner en tablet på en prik, mens enheden også minder meget om en traditionel smartphone, når den er foldet sammen – dog noget tykkere end hvad man er vant til.

Læs også: Her er verdens første foldbare smartphone

Det ses også i videoen, at softwaren umiddelbart fungerer forholdsvis gnidningsfrit. I starten afspiller enheden en video i tablet-format, og indholdet retter sig automatisk til, efter enheden omdannes til en telefon. Når telefonen er foldet sammen, er indholdet på de kurvede sider også inaktivt, og de dele af skærmen, der er foldet om på bagsiden, er slukkede, så man ikke aktiverer noget ved en fejl.

Det er dog samtidig også tydeligt at se, at skærmen er ret blød, hvilket er meget naturligt, i og med at den skal kunne foldes 180 grader. Det er dog formentlig også noget, som kan resultere i utrolig mange ridser i skærmen i forhold til normale skærme, som er beskyttet med modstandsdygtigt Gorilla Glass eller lignende. Fordelen ved så bløde skærme er, at de sjældent splintrer, når man taber telefonerne, men til gengæld bliver de lynhurtigt fyldt med såkaldte mikroridser.

Det er endnu uvist, hvornår Xiaomi præsenterer telefonen. Der går muligvis stadig lidt tid, for at dømme ud fra Donovan Sungs tweet mangler producenten fortsat at finde et navn til telefonen. Det har han bedt om sine Twitter-følgeres hjælp til at finde frem til.