Xiaomi lancerer topmodellen POCO F1 til en uhørt lav pris

OnePlus får nu hård konkurrence fra konkurrenten Xiaomi, som i dag har præsenteret topmodellen POCO F1, som har en helt utrolig lav pris.

Xiaomi lancerer topmodellen POCO F1 til en uhørt lav pris

En topmodel behøver ikke at koste 10.000 kroner, heller ikke 5.000 kroner … og faktisk heller ikke 3.899 kroner ligesom den billigste OnePlus 6.

Det er tanken bag Xiaomis nyeste topmodel POCO F1, som er udstyret med alle de specifikationer, du kan forvente i en topmodel i 2018, men til en pris, der er uhørt lav. Lad os først gennemgå, hvad Xiaomi POCO F1 har at byde på.

Læs også: Xiaomi lancerer iPhone X-klonen Mi 8 med topkamera

Xiaomi POCO F1 har en 6,18 tommer stor IPS-skærm med en opløsning på 2.246 x 1.080 pixels, hvilket giver et skærmforhold på 18,7:9. I motorrummet gemmer der sig Qualcomms nyeste Snapdragon 845-processor, som kører med en hastighed på op til 2,8 GHz. Dertil sidder en Adreno 630-grafikchip.

Den nye Xiaomi POCO F1 kommer i tre forskellige varianter: 6 GB RAM + 64 lagerplads, 6 GB RAM + 128 GB lagerplads og 8 GB RAM + 256 GB lagerplads, så der skulle altså være en variant til de flestes behov.

Xiaomi POCO F1
Foto: Xiaomi

Dualkamera med AI-funktioner

Bagpå sidder et dualkamera med en 12 megapixel primær sensor, en blænde på f/1,9 og Dual Pixel-autofokus. Den sekundære sensor er på 5 megapixel og har en blænde på f/2.0.

Kameraet er desuden assiteret af kunstig intelligens, som kan bruges til portrætfotos, AI Beautify, fjernelse af urenheder på billederne og automatisk genkendelse af 206 scener til at optimere billederne. Foran finder du et 20 megapixel selfiekamera, som også har AI-funktioner.

Xiaomi POCO F1
Foto: Xiaomi

Af andre features byder POCO F1 på ansigtsgenkendelse med en infrarød sensor på fronten, og dertil sidder også en fingeraftrykslæser på bagsiden. Xiaomi POCO F1 har desuden et forholdsvis stort batteri på 4.000 mAh, som kan lades op med Quick Charge 3.0 – og telefonen beholder den velkendte 3,5 mm port til jackstik.

Et sted, hvor Xiaomi dog har sparet, er på materialerne. Der er nemlig ikke noget lækkert aluminiumsdesign, så du må derimod ”nøjes” med plastik. Det er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting, så længe der er anvendt plastik, som føles lækkert.

Xiaomi POCO F1
Foto: Xiaomi

40 % billigere end OnePlus 6

Xiaomi POCO F1 lyder altså som en ganske glimrende og tidssvarende topmodel, men telefonen bliver særlig interessant, når man kigger på prisskiltet.

Ved dagens event afslørede Xiaomi i første omgang kun telefonen i Indien, men den 27. august præsenteres den ved tre samtidige events i Jakarta, Paris og Hong Kong. Her må det formodes, at den også bliver tilgængelig i Europa – og altså på et eller andet tidspunkt også i Danmark, når teleselskabet 3 begynder at sælge Xiaomis telefoner.

Indtil vi har en europæisk pris, kan vi dog kigge lidt nærmere på den indiske pris, som bør give en idé om, hvor billig den nye POCO F1 er.

Læs også: Xiaomis smartphones kommer til Danmark via teleselskabet 3

Den billigste variant med 6 GB RAM og 64 GB lagerplads har en pris på 20.999 indiske rupier, og det kan umiddelbart lyde højt – indtil man kigger på den indiske pris på eksempelvis OnePlus 6. Den koster nemlig 34.999 rupier. Det er med andre ord 40 % billigere end OnePlus 6, hvilket vil svare til en dansk pris på kun 2.350 kroner – cirka samme pris som den oprindelige OnePlus One fra 2014. Det er med andre ord uhørt billigt for en topmodel med de specifikationer, som POCO F1 byder på.

Med POCO F1 kommer Xiaomi altså virkelig til at give OnePlus hård konkurrence på prisen, men det er måske også nødvendigt for Xiaomi, for netop OnePlus har haft ekstrem stor succes med sine smartphones i Indien.

Vi vil formentlig blive lidt klogere på en mere præcis dansk pris, når Xiaomi udgiver de europæiske priser på POCO F1 om en uges tid.