Xiaomi overrasker med ny value for money-mobil

Xiaomi har præsenteret smartphonen 12T, der med imponerende specifikationer til en skarp pris, ligner et virkelig godt køb. Læs alt om Xiaomi 12T.

Xiaomi overrasker med ny value for money-mobil

Der er stor konkurrence blandt producenterne af smartphones, når det kommer til at kunne tilbyde allermest til den lavest mulige pris. Det kunne dog tyde på, at Xiaomi er ved at vinde denne kamp. Xiaomi har netop lanceret flagskibet 12T Pro og det billigere alternativ 12T – og det er sidstnævnte vi i denne artikel skal kigge nærmere på. Læs og specifikationer, funktioner, design og dansk pris på Xiaomi 12T.

Læs om flagskibet Xiaomi 12T Pro

Smæk for skillingen i Xiaomi 12T

Det er imponerende specifikationer man ser, når man kigger gennem dataarket på Xiaomis nye 12T. Selvom det kunne se sådan ud, er Xiaomi 12T ikke en topmodel, men derimod et billigere alternativ til Pro-modellerne. For at kunne opnå en lavere pris er der nogle kompromisser i Xiaomi 12T, men de er svære at se.

Først og fremmest sidder der i Xiaomi 12T et helt nyt chipsæt fra Mediatek, nemlig Dimensity 8100-Ultra. Det er et chipsæt bygget på en energieffektiv 5nm proces, der samtidig har stor ydeevne. Dertil er der 8GB RAM og 128 GB lagerplads – selvfølgelig af den hurtigste slags.

Skærmen er der heller ikke sparet på. Her er der tale om en 6,7 tommer AMOLED-skærm med op til 120 Hz og 480 Hz berøringshastighed. Der er op til 900 nits lysstyrke i skærmen, som understøtter HDR10+. I skærmen gemmer sig også en fingeraftrykslæser. Skærm og bagside er beskyttet af Gorilla Glass 5.

Når der skal nydes indhold på den flotte skærm, har Xiaomi 12T stereohøjtalere med Dolby Atmos.

Til at levere strøm til det hele, sidder der et stort 5.000 mAh batteri i Xiaomi 12T. Xiaomi skriver, at den klarer op til 13,5 timers skærmtid. Der er samtidig meget hurtig opladning med en 120 Watt lynopladning, der oplader fra 0-100 proent på 19 minutter. Der medfølger desuden en 120 Watt adapter.

Xiaomi 12T

Et lovende 108 megapixel kamera

Der ser heller ikke ud til at være sparet på kameraet i Xiaomi 12T, hvor man finder et 108 megapixel hovedkamera. Der er tale om en Samsung ISOCELL HM6-sensor med f/1,7 blænde, optisk stabilisering og store pixels. Den burde derfor imponere, når mørket falder på.

Dertil er der også et 8 megapixel ultravidvinkelkamera med 120 graders synsvinkel og et 2 megapixel makro kamera. På forsiden af telefonen sidder et 20 megapixel frontkamera.

Se også: Test af Xiaomi 12T

Pris og tilgængelighed på Xiaomi 12T

Salget af Xiaomi 12T starter den 17. oktober. Til Danmark kommer varianten med 8 GB RAM og 128 GB lagerplads, som får en dansk pris på 4.499 kroner. Den kommer i farverne sort, sølv og blå.

Se laveste priser på Xiaomi 12