Hele Apple Music-kataloget overgået til tabsfri

Apple skulle være nået i mål med gøre al musik i Apple Music tabsfri - det betyder, at streamingtjenesten nu har musik af højere teknisk kvalitet.

Hele Apple Music-kataloget overgået til tabsfri

Tidligere i år annoncerede Apple, at de ville lancere tabsfri streaming i Apple Music, som skulle være tilgængelig for alle abonnenter uden ekstra afgifter.

Til at begynde med drejede det sig om 20 millioner sange i det nye streamingformat med lovning på, at hele kataloget ville overgå til det tabsfrie format ved udgangen af året.

Musik i forbedret kvalitet

Ifølge 9to5Mac er Apple nu nået i mål med det projekt. Apple har ikke selv annonceret noget om det, men 9to5Mac mener, at så godt som alle sange, artister og albums, som de har søgt efter, kom frem som tabsfri. I så fald betyder det, at Apple har nået målet inden for tidsrammen.

Tabsfri format er, når musikken ikke er komprimeret, hvilket den er i de mere traditionelle musikformater. I teorien er kvaliteten altså også bedre, men lytter man til musikken i et par billige høretelefoner, er der nok ikke den store forskel.

Se også: De bedste telefoner til musik

Tilbyder også Hi-Res

Udover tabsfri streaming tilbyder Apple også en endnu mere fancy variant i form af Hi-Res Tabsfri, der kræver, at man har en DAC for rigtigt at kunne udnytte det.

Det er også værd at huske på, at tabsfri streaming bruger mere data end almindelig streaming, så kører man via mobilnet, kan det sluge mobildata i noget hurtigere takt.

Se også: Abonnementer med musikstreaming

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade sagen ligge. 2/12/2021 kørte vi sagen Nye Android-funktioner til bilen: Hurtigsvar og digital bilnøgle – Historien kan læses her. Se også de seneste nyheder om temaet her.