Nu arbejder Google Drev og Google Fotos ikke længere sammen

Billeder bliver nu ikke længere automatisk synkroniseret mellem Google Fotos og Google Drive.

Nu arbejder Google Drev og Google Fotos ikke længere sammen

I går fjernede Google linket mellem Google Fotos og Google Drive. Det betyder at billeder der bliver uploadet til enten Fotos eller Drive ikke længere automatisk bliver synkroniseret i mellem de to tjenester. Ifølge Google er det fordi brugerne finder det forvirrende.

Tidligere kunne man se Google Fotos-mappen i Google Drev, men det kan man desværre ikke længere. Det betyder ikke at Google Drev og Google Fotos lukker, men at de i stedet deles op. Har du ikke tidligere brugt de to tjenester sammen, så vil du ingen forskel opleve.

Her er hvad Google skriver om ændringen i synkroniseringen:

  • Dine eksisterende billeder og videoer er stadig gemt i Google Fotos og Google Drev. Sikkerhedskopiering i Google Photos fortsætter med at fungere som hidtil.
  • Når du uploader eller sletter billeder i Google Drev eller Google Fotos, afspejles ændringerne ikke i det andet produkt.
  • På photos.google.com kan du bruge den nye funktion “Upload fra Drev”, som giver dig mulighed for manuelt at vælge billeder og videoer fra Drev, som du vil kopiere til Fotos.
  • Når elementer er kopieret til Fotos, er de ikke forbundet mellem de to produkter.
  • Hvis du kopierer elementer i original kvalitet fra Drev til Fotos, tæller de med i din kvote for lagerplads i begge produkter.
  • Disse ændringer gælder for alle enheder og platforme, f.eks. iOS og Android.

Google Backup & Synkronisering-appen

Selvom Google fjerner den automatiske synkronisering mellem Fotos og Drive, så er det stadig muligt, at uploade til begge tjenester. Med Google Backup & Synkronisering kan man vælge, at uploade direkte til begge tjenester, med det forbehold, at det nu trækker på din lagerplads i Google Drev. 

Læs også: Google Fotos får nu også mørkt tema