Nu kan andre elbiler benytte Teslas Superchargere

Tesla skulle nu have åbnet de første Superchargere-ladestandere for elbiler fra andre bilproducenter. Tesla-appen viser hvilke opladere er kompatible.

Nu kan andre elbiler benytte Teslas Superchargere

Manglende opladningsinfrastruktur er fortsat en af ​​de største faktorer, der bremser udviklingen af elbiler på vejene. Tesla har et af de bedste netværk og ladestandere, som indtil videre kun har været tilgængelige for producentens egne biler. Det bliver der dog lavet om på nu, hvor de første par håndfulde Superchargere gladeligt oplader batterier i elbiler fra andre producenter.

Læs også: Ny livestream sikkerhedsfunktion til Tesla rulles ud nu

Tidligere i år har Tesla og Tyskland har været i snak om at åbne Supercharger-netværket for andre elbiler end Teslas egne, men allerede nu ser man Tesla klargøre de første Superchargere til andre elbiler. I Holland er en række Tesla-ladestandere nemlig opdateret med support for andre elbiler. På ovenstående billede ser man en Ford Mach-e, der oplades ved en Supercharger i Holland.

I Tesla-appen kan man nu se Superchargere, der kan oplade andre elbiler:

Disse Superchargere er blevet opdateret uden lyd fra Tesla, og er starten på en åbning af Teslas opladningsinfrastruktur. Hvornår vi kan forvente dette sker i Danmark er dog uvist, men vi holder øje med udviklingen.

Se også: Mobilsiden har fokus på Mobility Technology

Tesla sælger hjemmelader, der virker med andre elbiler

Samtidig med ovenstående nyhed dukker en ny hjemmelader op hos Tesla. Tesla har lanceret en ny vægoplader til hjemmet, der virker med andre elbiler. Den nye Level 2 vægoplader blev uden stort ståhej tilføjet virksomhedens onlinebutik – samme dag, som Supercharger-ladestationerne i Holland oplader andet end Tesla-biler. Det er angiveligt første skridt i en meget større plan for at åbne op for adgang til Teslas opladningsnetværk jorden rundt.

Tesla vægoplader
Tesla vægoplader med J1772 Type 1-stik.

Den nye oplader bruger et standard J1772 Type 1-stik, ikke Teslas proprietære, hvilket betyder, at det burde fungere fint med andre elektriske køretøjer i USA.

Se også: Se alle elbiler med deres rækkevidde i Danmark

 

Flere nyheder om Tesla

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 29/10/2021 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med en ny vinkling på emnet Ny livestream sikkerhedsfunktion til Tesla rulles ud nu – Den næste artikel om emnet finder du her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .