Ny Android Auto er på trapperne med bedre kort og styring

Et nyt og forbedret Android Auto forventes snart at rulle ud til Android-telefoner. Den nye version er mere brugervenlig og kommer med nye funktioner.

Ny Android Auto er på trapperne med bedre kort og styring

Tilbage i maj måned viste Google, som nogle af jer måske husker, en ret stor makeover af Android Auto-brugerfladen frem. Det nye design skulle egentlig have været lanceret i sommer, men det skete tydeligvis ikke. Der er ingen, der ved, hvorfor opdateringen blev forsinket, men nu lader den endelig til at være lige på trapperne, da den er kommet ud til offentlige betatestere.

Desværre er alle pladser som betatester allerede optaget, hvilket man kan se på Android Auto i Google Play Store. Så er man ikke allerede en betatester, må man altså vente på den færdige version for at se alle nyhederne.

Se også: Anmeldelse af elbiler

Nyt design i Googles Android Auto

Den nye brugerflade er rundere og mere ren med større UI-elementer og kontroller. Googles mål har været at gøre den lettere at læse, samtidig som at kontrollerne skulle blive lettere at nå og bruge. Splitscreenen er også mere effektiv nu. Her er en liste over en række af de store ændringer:

  • Kortet er nu tættere på føreren på den nye dashboard og har en bedre størrelse og er lettere at nå.
  • Dashboardets mediekort har fået et helt nyt look og bliver større og mindre dynamisk.
  • Man kan få kortet op på hele Android Auto-fladen, så man bedre kan vælge layout på større skærme.
  • Det er en ny app-dock, så det er lettere at skifte mellem de senest brugte apps med blot et enkelt tryk.
  • Flere dele af systemet er blevet opdateret til at implementere Material You og moderniserede UI-komponenter og layouts.
  • Man kan nu få adgang til musik- og medieanbefalinger fra Google Assistant med et enkelt swipe på dashboardets mediekort.
  • Den gamle klokke for statusikoner og notifikationscenter er blevet lavet om til et touch-område, der er let at overskue og viser alle ulæste beskeder.

Se også: Videoer med elbiler

Udrulning endnu ikke offentligjort

Det er endnu uvist, hvornår den endelige lancering af Android Auto-opdateringen er klar, men det skal vi selvfølgelig nok give besked om så snart, vi ved mere.

Se også: Nyheder om elbiler