OiSTER sænker prisen på mobilt bredbånd

Med et nyt mobilt bredbåndsabonnement med 1 terabyte data går OiSTER forrest i priskrigen.

OiSTER sænker prisen på mobilt bredbånd

Teleselskabet 3 er ikke de eneste der gerne vil kapre bredbåndskunder. Nu er også OiSTER på banen med en lignende, men endnu billigere løsning. OiSTERs nye mobile bredbåndsabonnement indeholder 1 terabyte data og inkluderer en gratis router. Det gør dem til en seriøs konkurrent på både det mobile og kablede bredbåndsmarked.

Det nye abonnement fra OiSTER koster 220 kroner per måned, altså lidt billigere end 3’s tilsvarende abonnement til 230 kroner. Med 1024GB data burde de fleste familier været dækket ind, så man ikke skal tænke over at begrænse forbruget. Personligt bruger vi i vores familie, 2 voksne og 2 børn, omkring 400-500GB per måned.

Ender du med at overskride den inkluderede datapakke, så bliver hastigheden sat ned til 512 Kbit/s. OiSTER påstår en downloadhastighed på 17-71 Mbit/s og uploadhastighed på 5-43 Mbit/s, men du skal være opmærksom på, at det kræver et ordentligt signal. Du kan tjekke OiSTERs dækningskort her.

Det mobile bredbånd er fleksibelt bredbånd

Der er fordele ved det mobile bredbånd. Først og fremmest er det overraskende simpelt at komme i gang med. Man indsætter simkortet i den medfølgende 4G-router og et øjeblik efter er man på nettet. Så er det ellers bare at gå i gang med at tilkoble diverse enheder til det nye WiFi. På den medfølgende Huawei B525 router kan der være op 64 enheder tilsluttet ad gangen.

Personligt synes jeg det bedste ved mobilt bredbånd er fleksibiliteten. Et kablet internet er bundet til hjemmet, hvor et mobilt bredbånd altid kan tages med. Har man en kolonihave, sommerhus eller skal man på ferie i Danmark, så tager man bare routeren med i rejsetasken. Jeg har haft stor gavn af mobilt bredbånd og en Chromecast på vores ture.

Det mobile bredbånd er ikke helt uden ulemper. Ofte oplever man en lidt højere ”ping” på et mobilt bredbånd. Kort forklaret så er det tiden det tager fra at man udsender et signal til en server til det bliver modtaget igen. For det fleste mærkes forskellen ikke, men er FPS-spil en vigtig faktor for dig, så skal du nok overveje en kablet løsning.

OiSTERs nye mobile bredbåndsabonnement koster 200 kroner i oprettelse og der er 6 måneders binding. Du kan læse mere om OiSTERs nye abonnement her.

Læs også: OISTER Biz – Billig telefoni til erhversmarkedet

Opfølgning på artiklen

Historien slutter ikke her. mobilsiden fulgte op på historien. 18/2/2019 stillede redaktiornen igen skarpt på tematikken med sagen OISTER Biz: Billig telefoni til erhversmarkedetKlik her for fortsættelsen.. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..