30 millioner Volkswagen-biler får 4G-teknologi fra Huawei

Huawei og en leverandør til Volkswagen har indgået kæmpe patentlicenseringsaftale, som betyder, at mere end 30 millioner Volkswagen-biler bliver udstyret med 4G-netværksteknologi.

30 millioner Volkswagen-biler får 4G-teknologi fra Huawei

30 millioner biler bliver opkoblet med 4G-teknologi fra Huawei. Huawei har nemlig indgået en såkaldt patentlicenseringsaftale med en leverandør til Volkswagen.

Huawei sætter ikke selv navn på, hvem Volkswagens leverandør. Ifølge South China Morning Post er der dog tale om den luxembourgske virksomhed Rolling Wireless. Virksomheden specialiserer sig i at levere 4G- og 5G-udstyr til bilbranchen.

Et samarbejde mellem Volkswagens leverandør og Huawei er af stor betydning. Moderne biler er i dag nemlig afhængige af trådløs teknologi. Det bruges blandt andet til trådløs oplåsning af biler, infotainmentsystemer og ikke mindst funktioner såsom vejbaneassistent og autopilot.

Huawei søger mod nye områder efter sanktioner

Netop Huawei er i den sammenhæng en vigtig spiller, fordi virksomheden ejer hele 25 % af alle patenter på forskellige teknologier og løsninger inden for 4G-teknologi. Da Huaweis globale salg af smartphones kun udgjorde fire procent i 2. kvartal 2021 på grund af USA’s sanktioner mod Huawei, søger producenten mod andre områder uden for Kina. 4G-løsninger i biler er et eksempel herpå.

– Da vi er en innovativ virksomhed, ejer vi en portefølje af patenter til trådløs teknologi, som har stor værdi for bilindustrien. Vi er glade for, at nøgleaktører i industrien anerkender værdien af denne teknologi. Vi tror, at denne patentlicenseringsaftale vil kunne komme kunder verden over til gode, siger Song Liuping, Chief Legal Officer hos Huawei.

Det vides endnu ikke, hvornår Huaweis 4G-teknologi finder vej til de 30 millioner biler fra Volkswagen.

Læs også: Tim Cook sætter Kevin Lynch i førersædet på Apple Car

Seneste nyt i sagen

Der er kommet nyt til sagen. Steen Jørgensen gik videre med historien. 12/7/2021 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med en ny vinkling på emnet Huawei øger fokus på smarte biler med nyt innovationscenter – Følg det videre forløb her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..