Aiways U6 kan blive forårets elbil-hit

Aiways U6 er billigere end en Volkswagen ID.5, er stærkere og byder på et mere vovet design. Se pris og specifikationer på Aiways U6.

Aiways U6 kan blive forårets elbil-hit

Aiways løftede sløret for deres næste elbil på det danske marked, U6, på dette års eCarExpo elbilmesse i Bella Center i København. Her fangede den frække gule farve manges opmærksomhed. Men der er mere end blot farven, der gør Aiways U6 værd at kigge nærmere på. Her tager vi et kig på den danske pris på Aiways U6, dens specifikationer og ikke mindst dens design.

Aiways U6 er en fuldelektrisk coupe-SUV, hvilket blot betyder, at det er en SUV med en anelse mere lækkert design. Lidt ligesom man kender det fra Volkswagens ID.5, der blot er en pænere variant af ID.4.

Se også: Test af elbiler

Lækkert design, komfort og god plads

Airways U6 er bygget platformen More Adaptable Structure (MAS), der er en platform specielt til elektriske biler. Her er der fokus på at tilbyde en kombination af plads, luksus og avanceret teknisk interiør.

Se også: Test og anmeldelse af Aiways U5

Rækkevidde og ydeevne

Som med U5, har den nye Aiways U6 et 63 kW batteri, som der loves en WLTP-rækkevidde på på 400 kilometer.  Effekten af ​​den enkelte elektriske motor er blevet løftet til 160 kW, 10kW mere end SUV’en U5, og har et drejningsmoment på 310 Nm. Aiways U5 er derfor en anelse hurtige og når 100 km/t på 6,9 sek. Det er knap et sekund hurtigere end forgængeren.

U6 tilbyder DC-opladning op til 90kW, hvor flere af konkurrenterne ligger på 150 kW. På trods af det loves der dog en rimelig fornuftig opladningshastighed, hvor 20-80 procent tager 35 minutter.

Aiways fortæller at MAS-platformen tillader større batterier og forskellige konfigurationer i fremtiden, blandt andet med en kraftigere dobbelt motor.

Rummelig kabine og fornuftigt bagagerum

U6 er med sine 4800 mm en smule længere end U5, men med en akselafstand på 2800 mm også en smule mindre i breden. Størrelsen ligger tæt op ad Volkswagen ID.5, som dog også er en direkte konkurrent.

Indvendig har Aiways U6 et nyt og stilet førerdisplay, der adskiller sig fra U5’erens. Her er også en stor 14,6 tommer infotainmentskærm, som understøtter Apple CarPlay og Android Auto, men først fra næste år. Om selve infotainmentsystemet er identisk til U5 ved vi ikke endnu.

Kabinen er i god kvalitet, og på højde med U5, som virkelig imponerede os. Der er også en LED-belysning, der kan indstilles til 360 forskellige ”stemninger”, og en ‘gearshift ‘-controller i midterkonsollen, der tilsyneladende er inspireret af gearstangen på en luksusyacht. Aiways U6 Premium byder på el-bagklap, panoramatag og læder er standard og her er generelt meget udstyr inkluderet i basismodellen.

Aiways U6 byder på et bagagerum på 472 liter, hvilket er større end U5, men mindre end de 549 liter i Volkswagen ID.5. Bagagerummet kan udvides til 1.260 liter.

U6 er udstyret med 11 forskellige førerassistancesystemer og er på niveau to for autonomkørsel.

Dansk pris på Aiways U6

Men hvad er så prisen på den nye Aiways U6? Den bliver nemlig billigere end Volkswagend ID.5 og er bedre udstyret og med bedre ydeevne i basismodellen. Aiways U6 får en dansk pris fra 379.990 kroner.

Aiways U6 kan bestilles fra november og leveres fra foråret 2023.

Se også: Nyheder om elbiler