Apple afslører nye billeder af næste generations Apple CarPlay

Apple har fremvist nye designs og konfigurationer af næste generations mere justerbare Apple CarPlay-system til biler. Det sker forud for lanceringen senere på året.

Apple afslører nye billeder af næste generations Apple CarPlay

Apple har fremvist nogle billeder af næste generations Apple CarPlay-system, som har været undervejs siden 2022.

Næste generation af Apple CarPlay kan tilpasses i langt højere grad end det nuværende CarPlay og kan integreres med bilens forskellige skærme – også førerskærmen – og vise data fra speedometeret, omdrejningstælleren, kilometertælleren, brændstofmåleren, motortemperaturmåleren, olietryksmåleren og meget mere.

Ifølge Apple vil bilister kunne kunne vælge mellem flere forskellige design og layouts til bilens skærme, herunder mærkespecifikke muligheder. Ligesom det nuværende Apple CarPlay er det fortsat et softwarelag, der kører særskilt fra bilens integrerede infotainmentsystem, og det kræver derfor også fortsat en iPhone for at virke.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

Galleri: Næste generations Apple CarPlay

Ved WWDC 2024 har Apple fremvist flere forskellige varianter af design og opsætninger af det nye Apple CarPlay, som du kan se i galleriet nedenfor:

Andre billeder giver et nærmere kig på applikationerne Vehicle og Climate, som vil rumme henholdsvis køretøjsindstillinger og klimakontrol.

Næste generation af CarPlay vil give bilproducenterne mulighed for at vise brugerdefinerede advarsler om en elbils ladestatus og meget mere.

Se også: Tjek priser på brugte iPhones

Hvornår kommer det nye Apple CarPlay?

På Apples hjemmeside står der stadig, at de første biler med næste generation af CarPlay kommer i 2024. Apple giver ikke selv en mere præcis tidsangivelse, hverken på hjemmesiden eller på WWDC.

Læs mere om, hvilke elbiler der kommer til at understøtte det nye Apple CarPlay.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Guide til opladning med ladeboks
God ladeløsning med serviceaftale
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den