Apple Maps får forbedret ruteplanlægning for elbiler

Sammen med iOS 17-softwareopdateringen til iPhones kommer en opdatering til Apple Kort, der gør køreturen lettere i en elbil.

Apple Maps får forbedret ruteplanlægning for elbiler

Senere i år er Apple klar med en opdatering af deres kort- og navigationsapp, der blandt andet skal gøre det lettere at finde ledige ladestationer på ruten i elbil.

Se også: Se rækkevidde på alle elbiler

Se ledige ladestik på ruten i Apple Kort

Gårsdagens Apple-event bød på mange nye ting til iPhones, iPads, Mac-computere og flere af Apples produkter. Eventet blev også brugt til at vise Apples første bud på et AR- og VR-headset, Vision Pro.

Der blev snakket rigtig meget om den nye softwareopdatering til iPhones, iOS 17, der ruller ud senere i år. Blandt nyhederne hertil var en ny opkaldsskærm, funktionen Check-in, deling af lokationer, stickers i Beskeder, FaceTime videobeskeder og meget mere.

Derudover vil iOS 17 også komme med opdateringer til Kort (også kaldet Apple Maps), der er Apples direkte konkurrent til Google Maps.

Google Maps har længe været langt foran, men efter flere opdateringer med forbedringer til Kort er Apple i dag ganske godt med.

Noget der ikke fungerer særlig godt i Google Maps er køreturen i elbil. Google har forsøgt at forbedret visning af ladestationer, men det er stadig rodet og upålideligt.

Se også: Se test af elbiler

Viser ladestationer og ladestik i realtid

Kører du i elbil og har du en iPhone, kunne Apples navigationsapp måske snart være det bedste valg. Når iOS 17 ruller ud senere i år tilføjes nemlig muligheden for at vælge udbydere af opladning til elbiler i Apple Maps, hvorefter der i realtid vil blive vist ladestationer samt antal ledige ladestik på ruten.

Se ledige ladestik på din rute i elbil med Apple Maps.

Apple har endnu ikke vist, hvordan det til at fungere i Maps-appen, men vi forventer at se noget inden lanceringen.

Opdateringen til Apple Maps kommer senere i år

Er ovenstående funktionalitet noget du godt kunne bruge, skal du have lidt tålmodighed. iOS 17 rulles ud i løbet af september, hvor også det forberede Apple Maps vil være iblandt.

iOS 17 kan installeres på iPhone XR og XS fra 2018 og nyere.

Se også: Få styr på elbilforsikringer