Apples elbil: Test af dens selvkørende egenskaber

Også Apple har stort fokus på selvkørende teknologi i deres elbil. Apple tester lige nu autonome egenskaber i den kommende bil.

Apples elbil: Test af dens selvkørende egenskaber

Project Titan, normalt omtalt som Apples hemmelige elbil, er uden tvivl den mest hypede gadget på fire hjul, som producenten på intet tidspunkt har indrømmet eksisterer. Alligevel dukker der rygter op her og der, og denne gang handler det og testkørsler. Apple har nemlig ansat mere end 200 testkører, der skal teste bilen selvkørende teknologi.

Se også: Sammenlign leasingtilbud på elbiler

Elbilen fra Apple er på vej

Det er svært at holde ting hemmelige i dag, specielt hvis man er Apple og der er så stor interesse for ens kommende produkter. Men hemmeligheden om Apples kommende elbil holder de imponerende godt gemt bag lås og slå. Alligevel dukker der enkelte informationer op engang i mellem, hvor vi får hver gang bliver lidt klogere på den kommende bil. Apple har efterhånden et stort team med masser af erfaring i udvikling af biler, køreegenskaber, software mm., og der er blevet arbejdet på projektet i årevis. Et rygte fortalte på et tidspunkt, at Apple i den flerårige periode har genstartet hele Apple Car-projektet.

Men hvor er vi så nu med Apple elbilen? Projektet lever stadig og der bliver angiveligt arbejdet på højtryk. Denne gang er det MacReports, der har spændende informationer at dele. De har kontaktet Department of Motor Vehicles (DMV), det amerikanske svar på motorstyrelsen, og har trukket informationer om test af autonome køretøjer.

I Californien skal alle chauffører, der er involveret i afprøvning af autonom teknologi, registreres. De skal have en særlig tilladelse til at køre på offentlige veje. Her kører der blandt andet selvkørende biler rundt fra Waymo og Cruise, men der kører sørme også testbiler fra Apple.

Department of Motor Vehicles kunne oplyse, at der kører et flåde på 67 testbiler rundt, der tilhører Apple. Hertil er der registreret hele 201 testkører, der skal vurdere den selvkørende teknologi, som Apples elbil vil blive udstyret med.

Apple CarPlay
Apple CarPlay som førerdisplay.

Se også: Elbil Bedst i Test

Apple satser på både elbil og software

Apple har flere bolde i luften, når det gælder fremtidens køretøjer. Der er Project Titan, en elbil, der ifølge rygterne forventes præsenteret omkring 2026. Og så er der softwaredelen.

Apple CarPlay, der i dag er en utrolig populær platform at bruge i bilen, er på vej til at blive langt mere avanceret. Det kommende CarPlay, som Apple allerede har fremvist dele af, bliver langt dybere integreret i bilerne, hvor det helt vil kunne overtage bilens eget infotainmentsystem samt førerdisplay. CarPlay kan få adgang til funktioner som klimaanlæg, brændstof- og batteristatus, radiokontrol, data fra førerdisplay og meget mere.

Dette system vil give en fuldstændig sømløs oplevelse, hvor man kan stige ind i enhver bil, sætte mobiltelefonen til og få en identisk softwareoplevelse. Lykkes det Apple at overtale bilproducenterne til at integrere det nye CarPlay, kan det blive en stor sejr for Apple. Apple har allerede fået grønt lys fra flere bilproducenter.

Se også: Nyheder om elbiler