Undersøgelse: Folk vil helst have en elbil fra Apple

Tesla, Toyota og alle andre bilproducenter skal forberede sig på Apples indtræden i bilbranchen. En undersøgelse viser, at folk helst vil købe en Apple-elbil.

Undersøgelse: Folk vil helst have en elbil fra Apple

Det er svære tider for de store og velkendte bilproducenter med både grøn omstilling og masser af nye konkurrenter, men deres største frygt ligger stadig og lurer lidt ude i fremtiden: Elbiler fra Apple. Ifølge en undersøgelse er en elbil fra Apple, den folk allerhelst vil købe – og det bør bilproducenterne forberede sig på, konkluderer undersøgelsen.

En amerikansk undersøgelse foretaget af Strategic Vision, der i tredive år har spurgt ejere af nye biler hvilke biler de kunne overveje at købe i fremtiden. I 2022 tilføjede Strategic Vision Apple til denne liste med over 45 bilmærker, og resultatet viser, at bilproducenterne allerede nu bør forberede sig på, at Apple gør deres entré i bilbranchen med en elbil.

Læs også: Disse nye elektriske SUVer kommer i 2023

26 procent ville overveje en elbil fra Apple

En elbil fra Apple er endnu ikke bekræftet af producenten. Forbrugerne har dermed ingen idé om, hvad en sådan bil vil byde ind med. Dette gør dog blot resultatet af undersøgelse endnu imponerende, hvor hele 26 procent helt sikkert ville overveje en elbil fra Apple, blot på baggrund af kendskabet til mærket.

I undersøgelsen fra 2022 lander Apple på en tredjeplads over bilmærker, som folk vil overveje at købe i fremtiden. På første- og andenpladsen er det Toyota og Honda, hvorefter mærker som Tesla og Ford kommer efter Apple.

Derudover viser undersøgelsen også, at 50 procent af dem der ejer en Tesla, helst sikkert vil overveje at købe en Apple-elbil.

“Det, der bør bekymre andre, er, at Apple genererer en større mængde kærlighed end nogen anden bilvirksomhed, dobbelt så meget som stærke mærker som Honda, Toyota og Tesla. For eksempel ville over 50 % af Tesla-ejere “helt sikkert overveje” et fremtidigt Apple-køretøj; alle bør være forberedt,” fortæller Alexander Edwards, formand for Strategic Vision.

Se også: Nyheder om elbiler

Folk vil helst have en elbil fra Apple

Det samlede resultat af undersøgelsen er, at folket helst vil have en elbil fra Apple. Hvordan en elbil fra Apple i sidste ende bliver, ser ud og ikke mindst vil tilbyde af rækkevidde, ydeevne, komfort og teknologi bliver afgørende for, hvor stor interesse den vækker hos bilkøberne.

“Apples brand awareness og omdømme udgør en formidabel platform, som bilproducenterne bør forberede sig på”, fortsætter Edwards.

Fortsætter bilproducenterne blot deres egen jagt på bedre effektivitet, LED-belysning og store infotainmentskærme kan de i sidste ende blive overrumplet af Apple.

En måde at forberede sig på, kunne for bilproducenterne være at tage Apples kommende CarPlay-system til sig, der er dybere integreret i bilen. Dette kunne give kunder mindre incitament til at skifte deres nuværende bilmærke ud med Apples.

Se også: Elbiler er iPads på fire hjul

Hvornår kommer Apple-elbilen?

Det er der dersværre ingen der ved endnu. Elbilen fra Apple har været rygtet i flere år, og Apple har snuppet den ene ekspert efter den anden fra de store bilproducenter. De seneste rygter går på, at Apple i 2026 vil være klar med deres egen elbil.

Se også: Få den bedste forsikring af elbil hos If